To je to što me zanima!

Stručnjake za vino pitali koja je razlika: Skupo ili jeftino piće?

Mnogi ljudi ne znaju razliku između boce jeftinog vina iz supermarketa i kvalitetnijih vina koja su skupa, barem ako je vjerovati istraživanju koje je proveo poznati Youtube dvojac...
Vidi originalni članak

Stručnjake za hranu i piće su Youtube zvijezde LifeHunters uspjeli potpuno prevariti podvalivši im jeftinu bocu vina (cca 27kn). Željeli su pokazati da se enolozi nekad mogu snobovski ponašati bez razloga. Za vrijeme vinskog vikenda u Nizozemskoj dva prijatelja su kupila nekoliko boca jeftinog vina u lokalnom supermarketu.

Tada su pitali razne vinske stručnjake da im komentiraju miris, okus, boju i odrede cijenu vina. Čini se kao lagan zadatak za svakoga, ali nije bio...

Dvije žene su procijenile bocu na 80 dolara uz komentar kako je "skuplje vino oštrije".

- Jeftino vino ima umjetni, kemijski okus. A ovo vino to nema - komentirao je drugi posjetitelj.

- Neki od ovih ispitanika u videu su vinski stručnjaci, a neki su samo posjetitelji događaja, ali činjenica je da većina njih nije prepoznala da je ovo najjeftinije vino u prodavaonicama - rekli su Youtuberi.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Der Kommissar 27.12.2016.

    Lako je raskrinkati bilo kojeg degustatora, organoleptika, kritičara umjetnosti... ukratko bilo kojeg snoba. Sve je to nabiflano i fake.

  • Der Kommissar 26.12.2016.

    Tko i zašto bi u sebe nalijevao neke gorke splačine pune konzervansa?

  • aurea1 26.12.2016.

    meni ne valja ni skupo ni jeftino

Komentiraj...
Vidi sve komentare