To je to što me zanima!

Suha koža voli kremu za bebe, ulje, puder pa i kremu za guzu

Dječja kozmetika u službi ljepote: Baby ulje idealno je za njegu suhe kože, a vlažne maramice bez alkohola skidaju šminku te koži daruju svjež izgled
Vidi originalni članak

Devet od deset novopečenih mama priznalo je da upotrebljavaju bebine kozmetičke proizvode, pokazalo je britansko istraživanje. A među njima je i Victoria Beckham. 

Slavna trendseterica posuđuje dječje ulje od 17-mjesečne kćeri Harper i upotrebljava ga kao hidratantno sredstvo. Da bi koža bila svileno meka, najbolje ga je nanijeti nakon tuširanja ili kupanja. No ulje može poslužiti i za skidanje šminke, osobito maskare. Make up ćete skinuti i vlažnim maramicama za bebe. Odaberite one bez alkohola i mirisa jer su najnježnije prema koži te će je najbolje osvježiti.

A u kozmetičkoj torbici dobro je imati i dječje štapiće za uši. Idealni su za popravljanje pogrešaka pri nanošenju tuša. 

Umjereno s kremom 

Dječje kreme su masnije pa ih je bolje staviti u tankom sloju.

Rane i prištići zacjeljuju uz kremu za guzu

Kreme za sprečavanje pelenskog osipa pomoći će i odraslima, i to kod zacjeljivanja rana te ogrebotina. A iz istog razloga njome je dobro namazati i “svježe” tetovaže. Većina tih krema, osobito ako sadrže cink oksid, djelotvorne su u borbi protiv prištića. One će umiriti kožu i prištić će se brže “povući”. 

Puder za manje masnu, bujniju kosu

Dječji puder odlično upija masnoće pa ako ga nježno umasirate u vlasište, kosa će biti manje masna te imati više volumena. Nagnite se i dobro razbarušite kosu da maknete višak pudera. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • ivancica10 12.12.2012.

    Uvijek za masnu kosu...ima li ista za suhu ??

  • mihaela1000 12.12.2012.

    He he he, ja sam sve bepantenom liječila :D A na bebinu guzu sam stavljala samo pavlovićevu kad je to bilo potrebno

  • Pepe_3 12.12.2012.

    Kad namažem sinu guzu, namažem se istom kremom po licu!! Tak da mi lice izgleda ko njegova guza...ili obrnuto :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare