To je to što me zanima!

Super recept za uskršnju pincu

Napravite nevjerojatno ukusnu pincu za osmero ljudi u samo 75 minuta. Tajna je u kombinaciji maslaca, rakije, ruma i limunove korice, a sve zaokruženo šećerom u prahu. Isprobajte recept već danas
Vidi originalni članak

Namirnice u ovom receptu dovoljne su za osmero ljudi, a za pripremu odvojite oko 75 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

Kvasac razmutite u malo mlakog mlijeka. Maslac rastopite u 2 dcl toplog mlijeka. U posudu stavite glatko i oštro brašno, dodajte šećer, sol, žumanjke, naribane korice limuna i naranče, rakiju i rum. U pripremljene sastojke dodajte kvasac i rastopljeni maslac s mlijekom. Sastojke miješajte kuhačom i lupajte da zrak uđe unutra. Zatim ostavite na toplom 15 minuta. Tijesto izvadite na pobrašnjenu podlogu, lagano premijesite, napravite dvije kugle i lijepo ih oblikujte. Tijesto stavite na pleh obložen papirom za pečenje, prekrijte krpom i ostavite na toplom da se dižu, 20-25 minuta. Stavite ih peći 20 minuta na 170°C te ih zatim prekrijte aluminijskom folijom i pecite još 25 do 30 minuta. Posipajte šećerom u prahu.

RECEPT DANA Uzbudljiva toplo-hladna salata s piletinom i šampinjonima

Sastojci:

350 g oštrog brašna, 150 g glatkog brašna, 1 kom svježeg kvasca, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 80 g maslaca, 200 ml mlijeka, jedan prstohvat soli, 3 kom žumanjka, 1 kom narančine korice, 1 kom limunove korice, 2 žlice rakije, 1 žlica ruma, 1 žumanjak

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 10.04.2025.

    sirnice obozavam

Komentiraj...
Vidi sve komentare