Namirnice u ovom receptu dovoljne su za osmero ljudi, a za pripremu odvojite oko 75 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
Kvasac razmutite u malo mlakog mlijeka. Maslac rastopite u 2 dcl toplog mlijeka. U posudu stavite glatko i oštro brašno, dodajte šećer, sol, žumanjke, naribane korice limuna i naranče, rakiju i rum. U pripremljene sastojke dodajte kvasac i rastopljeni maslac s mlijekom. Sastojke miješajte kuhačom i lupajte da zrak uđe unutra. Zatim ostavite na toplom 15 minuta. Tijesto izvadite na pobrašnjenu podlogu, lagano premijesite, napravite dvije kugle i lijepo ih oblikujte. Tijesto stavite na pleh obložen papirom za pečenje, prekrijte krpom i ostavite na toplom da se dižu, 20-25 minuta. Stavite ih peći 20 minuta na 170°C te ih zatim prekrijte aluminijskom folijom i pecite još 25 do 30 minuta. Posipajte šećerom u prahu.
Sastojci:
350 g oštrog brašna, 150 g glatkog brašna, 1 kom svježeg kvasca, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 80 g maslaca, 200 ml mlijeka, jedan prstohvat soli, 3 kom žumanjka, 1 kom narančine korice, 1 kom limunove korice, 2 žlice rakije, 1 žlica ruma, 1 žumanjak