To je to što me zanima!

Super trik kako oguliti breskvu

Breskvina koža poprilično je teška za oguliti, a osim toga vrlo lako se ošteti nježno meso. No ovaj trik je vrlo lagan i brz, pogotovo ako ih trebate oguliti više
Vidi originalni članak

Ako ne volite jesti s breskvu s kožom, ovaj trik će biti jako koristan za vas. Također, za pripremu nekih jela od bresaka potrebno ih je oguliti. Ovaj jednostavni trik to će olakšati i to bez nereda u kuhinji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Evo kako brzo oguliti breskvu:

Napravite dva sitna zareza u obliku slova X na donjem dijelu breskve. Stavite vodu da zakuha, a nakon toga lagano stavite breskve u vruću vodu. Ako su još malo zelene (ne sasvim zrele), morat ćete ih još malo kuhati. Ali, breskva koja je zrela i spremna za jelo treba biti u kipućoj vodi oko 45 sekundi do minute. 

Nakon toga breskve stavite u hladnu vodu s ledom. Kada se breskve potpuno ohlade počnite ih lagano guliti nožem ili prstima. Nemojte preskočiti ovaj korak jer je breskve potrebno naglo ohladiti kako bi se zaustavio proces kuhanja.

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • sexy_trubadur 27.07.2021.

    koji savjet je za sutra ? Kako otvoriti konzervu ? Kucas po konzervi  dok neko ne otvori iznutra `?

  • nap 26.07.2021.

    Breskve najbolje voce ljeti

  • Zlatna Vuga 26.07.2021.

    Tu se misli na guljenje bresaka za kompot ili pekmez. Ako se jedu svježe, onda se operu i jedu s korom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare