To je to što me zanima!

Super trik za poširanje više jaja istovremeno: Ispast će savršeno

Kuharica Grace priprema više poširanih jaja pomoću vrča kako bi sva jaja bila na jednom mjesto u isto vrijeme, a krajnji rezultat su savršena jaja odlična za tost
Vidi originalni članak

Poširana jaja ukusna su opcija za doručak, ali njihova priprema može oduzeti mnogo vremena. Naime, tijekom kuhanja ona se ili zalijepe zajedno ili na kraju dobijete neuredan žumanjak, zbog čega se mnogi odluče poširati jedno po jedno jaje (ili ih uopće ne poširaju).

MRLJE OD FLOMASTERA Mama pokazala trik kako oprati zidove od dječje 'umjetnosti'

POGLEDAJTE VIDEO: Sve dobrobiti jaja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U videu na TikToku kuharica Grace pokazala je kako priprema više poširanih jaja. Naime, ona koristi visoku posudu kako bi sva jaja bila na jednom mjesto u isto vrijeme, a krajnji proizvod su bila savršeno poširana jaja.

BRZO I JEDNOSTAVNO Mama pokazala: Limun može ukloniti mrlje od hrđe s noževa

To je vrlo jednostavan ‘trik’, koji se već godinama koristi u profesionalnim kuhinjama. Poznat je i pod imenom 'The Gordon Ramsay Method' jer se koristi u njegovim restoranima, a i izgleda profesionalno kuharski.

@twochefsoneknife

How to poach a whole bunch of eggs at one time ##eggs ##foodtiktok ##egghack ##poachedegg ##eggtok ##foryou ##fypシ ##SHEINcares

♬ Quirky - Oleg Kirilkov

Evo kako poširati više jaja, korak po korak:

  1. Razbijte jaja u veliki vrč i pritom pazite da ne razbijete žumanjke.
  2. U dvije litre vode dodajte četvrtinu šalice octa.
  3. Nakon što voda proključa, promiješajte je kako biste stvorili 'vrtlog'.
  4. Dok se voda vrti, ulijte jaja u vodu. Ne brinite se kako ćete ih razdvojiti jer će se to dogoditi samo od sebe.
  5. Ako ih jedete odmah, jaja kuhajte onoliko dugo koliko biste ih i inače kuhali i poslužite.
  6. Ako pripremate jaja unaprijed, kuhajte ih tri minute. Tako će ispasti premalo kuhana, ali onda nećete pretjerati s kuhanjem kada ih kasnije podgrijete. Stavite djelomično kuhana jaja u zdjelu s ledenom vodom dok ih nećete ponovno spremati za jelo, tada ih stavite u posudu s kipućom vodom dok se ne zagriju.

KORISNA METODA Bez bacanja u odvod: Otkrila trik kako se kvalitetno riješiti vruće masti nakon pečenja

Svježina jaja također može utjecati na to koliko su ona ujednačeno kuhana. Ako imate pristup svježim jajima, iskoristite njih da biste postigli najbolje rezultate.

Najbolji dio ovog savjeta je da jaja možete napraviti unaprijed i čuvati ih u ledenoj vodi do doručka.

Jedan kuhar je komentirao ispod videa: 'Ako ikada pojedete poširano jaje u restoranu s Michelinovom zvijezdom, znajte da je to jaje bilo poširano osam sati prije, a zatim podgrijano u vodi dvije minute', piše Metro.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare