To je to što me zanima!

Super vijesti za žene s većim guzama, ovo će vas iznenaditi

Masti iz stražnjice skladište su za izgradnju bebinog mozga. One su obogaćene dokozaheksaenskom kiselinom (DHA) koja je važna komponenta ljudskog mozga
Vidi originalni članak

Masti iz ženske guze i bedara nužne su za razvoj bebinog mozga, utvrdili su znanstvenici s američkog Sveučilišta Pittsburghu. Te stanice masti direktno doprinose razvoju mozga tijekom dojenja što znači da se stražnjica "ponaša" kao rezerva vitalnih hranjivih tvari, piše Daily Mail.

To ujedno objašnjava zašto žene teško izgube kilograme upravo na tom području. 

- Masnoća u tom dijelu je skladište za izgradnju bebinog mozga. Potrebno je jako puno masnih stanica da bi se izgradio živčani sustav, a masti s tih područja obogaćene su dokozaheksaenskom kiselinom (DHA) koja je važna komponenta ljudskog mozga - istaknuo je profesor Will Lassek sa Sveučilišta Pittsburgh. 

Dodao je kako se čini da su žene razvile sposobnost nakupljanja masti na točno određenim dijelovima sve dok dijete ne dođe. Te su stanice uvijek tamo, ali se tijekom trudnoće pokrenu tako da bebin mozak iz njih može izvući ono najhranjivije. 

Znanstvenici tvrde kako žene s većim stražnjicama imaju inteligentniju djecu.

Idi na 24sata

Komentari 413

  • covekov123 09.05.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • neli72 22.01.2015.

    u životu nisam čula veću količinu gluposti. Zar znanstvenici nemaju pametnijeg posla nego istraživati ženske guzice? !

  • varešak 19.01.2015.

    UH mogu zamisliti kolike li su guze bile u majki tih naučnika pa su toliko pametni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare