To je to što me zanima!

Superskener uočava rak dojke u nevjerojatnih osam sekundi

Radiovalna tehnologija Maria inače se koristi u otkrivanju mina u tlu, no odlična je i za pregled dojki, a najveća prednost je što ne zrači ženu i posve je bezbolna
Vidi originalni članak

Revolucionarna tehnologija koja se bazira na tehnici razminiranja u rekordnom roku može uočiti i zloćudne stanice u dojci žene,  a stvorili su je britanski znanstvenici iz kompanije Micrima, partnera Sveučilišta Bristol. Temelji se na istoj tehnologiji koja služi za otkrivanje mina i drugih ne metalnih eksploziva u tlu.

Preko posebnog uređaja, koji skenira tijelo uz pomoć radiovalova, na bezbolan način uočava promjene na dojci. Novi je uređaj sigurniji od mamografije jer ne izlaže tijelo X zrakama, a također je jeftiniji od bilo kojeg uređaja kojim su se dosad pregledavale dojke.

Očekuje se da će ovaj način pretrage, koji se naziva Maria (Multistatična polja za obradu radiovalnih fotografija), biti kroz pet godina dominantan na tržištu. To će osobito koristiti mlađim ženama, jer one dosad nisu redovito kontrolirale dojke jer je njihovo tkivo gušće, pa kroz njega teže prodiru X zrake. Uz pomoć novog uređaja koji u obliku šalice pokriva dojku i proizvodi 3D presjeke njenog tkiva, analiza dojke gotova je vrlo brzo, za najviše desetak sekundi.

Najveća prednost ovog uređaja je izostanak boli, pa žene ne moraju stiskati grudi između dvije rendgenske ploče, što je često izrazito bolno, kažu proizvođači.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • baćuška 03.12.2011.

    OPET PREVARE OBMANE I LAŽI ŽIDOVSKE FARMACEUTSKE INDUSTRIJE. Sve i jedan rak kemoterapije liječi čovjek u Zaprešiću prirodnim Rimarchuk metodama. www.rimarchuk.com Utemeljitelj jedinstvenih prirodnih metoda

  • mojca5 02.12.2011.

    ako se može akcijom uplata organizirati nabava za naše zdravstvo, ja sam za

Komentiraj...
Vidi sve komentare