To je to što me zanima!

Svaka čast! Slijepi Fran uspio istrčati polumaraton 'Hendrix'

Šljunak i neravan teren nisu spriječili Frana da dođe do cilja. Prijatelj Marko tijekom cijele rute opisivao mu je put, a pomogao im je i pojas koji ih je cijelo vrijeme držao zajedno
Vidi originalni članak

Fran Skračić (30) vid je izgubio 2010. godine, no to ga nije spriječilo da se nastavi baviti sportom i uobičajenim aktivnostima. U nedjelju istrčao je polumaraton 'Hendrix'  na savskom nasipu. Pomogao mu je brat njegove prijateljice Marko Jakšić. Bez puno priprema Fran se odlučio na polumaraton i u tome su ga podržali prijatelji.

- Nikada nisam trčao duže od 6 kilometara. Ovo je za mene bio izazov. Nedavno sam razgovarao s prijateljima i zaključili smo kako je to zapravo odlična ideja - kaže zadovoljno Fran.

Bio je ponosan na sebe što je uspio istrčati malo više od 21 kilometra za 2 sata i 27 minuta. Intenzivno se bavi sportom, ali ne trčanjem. Kaže kako je u srednjoj školi trenirao atletiku, ali posljednjih sedam godina trenira japansku borilačku vještinu Bukyo Ryu Ju-Jitsu.

UMJESTO 'ČUPANJA VENA' U KBC-u Osijek laserom sprže venu i drugi dan se ide doma

- Super je osjećaj. Nisam bio previše umoran jer se inače bavim sportom tako da mi trčanje nije predstavljalo veliki napor - dodaje Fran.

Završio je preddiplomski studiji predškolskog odgoja, a diplomirao je bibliotekarstvo. Trenutno je na stručnom osposobljavanju u knjižnici Edukacijsko - rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu.

ŠEST TRIKOVA Kako preživjeti osjećaj umora i nemoći, a tek je sredina tjedna

Marko Jakšić je brat njegove prijateljice koji se već šest godina intenzivno bavi trčanjem i maratonima. Zbog svog iskustva i kondicije odlučio je pomoći Franu. Tjedan dana ranije, Fran i Marko odradili su probni trening i trčali pet kilometara kako bi dogovorili taktiku za maraton. Za zajedničko trčanje poslužio im je pojas dug 30 centimetara. Marko je uhvatio jedan kraj, a Fran drugi. Tako su zajednički došli do cilja.

- Navigirao sam ga glasom. Cijelo vrijeme sam mu pričao da mu što bolje objasnim teren. Bilo je zahtjevno zbog šljunka i neravnog terena, ali s druge strane i izazovno. Par puta smo zastali zbog stepenica, ali na kraju je sve dobro prošlo - zaključio je Marko. 

NEUGODNI I BEZOBRAZNI U VEZI: Ove horoskopske znakove nitko ne želi blizu

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 10.04.2019.

    Svaka čast!

  • 10.04.2019.

    Impresionirana sam👍👍👏👏👏

  • 10.04.2019.

    Ovaj clanak vise vrijedi nego 10 onih iz Parova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare