To je to što me zanima!

Svaka peta žena panično se boji porođaja, što češće vodi do epiduralne ili carskog reza

Znanstvenici sa Sveučilišta u norveškom Oslu proveli su anketu na 2206 žena u 32. tjednu trudnoće. Oko 7,5 posto trudnica koje su čekale prvo dijete priznalo je da se boji porođaja
Vidi originalni članak

Nervozne i uplašene trudnice u prosjeku rađaju osam sati, a one koje su smirene i opuštene - samo šest i pol, utvrdili su znanstvenici. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Smatra se da čak svaka peta žena ima veliki strah od porođaja, a kad su ljudi uplašeni, luči se adrenalin. On pak sprečava mišićne kontrakcije uterusa da pravilno rade, što produljuje trajanje porođaja. 

Također, ženama koje su pretjerano uplašene, porođaj češće završava korištenjem epiduralne analgezije ili carskim rezom. 

Znanstvenici sa Sveučilišta u norveškom Oslu proveli su anketu na 2206 žena u 32. tjednu trudnoće. Oko 7,5 posto trudnica koje su čekale prvo dijete priznalo je da se boji porođaja.

MICHELLE, CHRISSY, MEGHAN Neopisiva i beskrajna tuga: Izgubile su svoje bebe i žele da se o toj boli govori puno više

Strah se može odagnati dobrom pripremom za porođaj jer se u principu žene najviše boje nepoznatog. Trudnički tečaj, posjet bolnici i rađaoni u kojoj će roditi te informiranje o tome što se događa s tijelom tijekom porođaja smanjit će stres. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Alrg1 08.12.2020.

    Rodila četiri puta,prvi puta me bilo najmanje strah jer nisam znala šta me čeka,ali mi je bio i najlakši 1.porod,na četvrtom porodu mi dali drip da ubrzaju porod iako je doktor koji me primio jutrom u bolnicu rekao da mi probuše vodenjak i da ej to za pola sata gotovo,doktor koji je došao u smjenu im je rekao neka mi daju drip i ja se pokočila od dripa na stolu,to mi je bio najgori porod jer nisam mogla ni tiskati ni ništa,tek kad se bebač porodio me popustilo..

  • ZmajaZG 08.12.2020.

    Rodila 2 puta..bez epiduralne, drugi porod na drip.. Porod boli ali nije neizdrživo. Al bože sačuvaj babica i doktora, još te daju praktikantima pa ti strgaju posteljicu i svašta još.. Užas! Bolje otići kod veterinara, više ljudskosti, osjećaja i brige nego kod onih koji su izabrali posao babica, ginekologa itd...

  • ucjena 08.12.2020.

    Trendovi, ne bi se htjele udebljati pa carski, pa čuvanja trudnoće i primanja dohotka, sad porođaj, normalna stvar od pamtivjeka, priroda ih kanjava za grijehe (porođajne muke) rađati neprirodno nije normalno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare