To je to što me zanima!

Svaki deseti Hrvat ima problem s migrenom, akupunktura je jedna od terapija koje pomažu

Tijekom javno-zdravstvene akcije na Trgu Petra Preradovića građani su dobili informacije o migreni, prevenciji, dijagnostici, liječenju i poboljšanju kvalitete života
Vidi originalni članak

Udruga Migrena Hrvatska tjedan obilježavanja hrvatskog Dana migrene 21. ožujka završila je prvom javno-zdravstvenom akcijom u nedjelju, 27. ožujka, u Zagrebu, na kojoj su se građani mogli informirati o ovoj neurološkoj bolesti koja pogađa svaku desetu osobu u Hrvatskoj, a oboljeli su se savjetovali i razgovarali s različitim stručnjacima o tome kako što kvalitetnije živjeti s migrenom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tijekom javno-zdravstvene akcije na Trgu Petra Preradovića građani su dobili informacije o migreni, prevenciji, dijagnostici, liječenju i poboljšanju kvalitete života. Održano je i savjetovalište za oboljele tijekom kojeg su mogli razgovarati s brojnim stručnjacima o tome kako klasičnim i alternativnim načinima liječenja te regulacijom prehrane i tjelovježbom mogu ublažiti tegobe koje izaziva migrena, koja je po učestalosti treća najčešća bolest na svijetu.

NUTRICIONISTICA OBJAŠNJAVA: 'Vrijeme večere ne ovisi samo o masi nego i ranijim obrocima, vremenu kad idemo spavati...'

Liječnik Boris Filipović iz Poliklinike Lohuis Filipović govorio je o najnovijim metodama liječenja, kao što su tretman botoksom i operacija migrene, dok je dr. Vesna Gorički iz Centra akupunkture i homeopatije više govorila o klasičnim metodama liječenja, ali i o akupunkturi kao izuzetno uspješnoj terapiji za migrenu, koju podržava i Svjetska zdravstvena organizacija.

Posjetitelji su se o regulaciji prehrane mogli savjetovati s magistrom nutricionizma Nenadom Bratkovićem iz NutriKlinike te popričati s psihologinjama iz Mentalnog treninga o metodama nošenja sa stresom koji je čest okidač migrenskih napada. Doktorica znanosti i magistra kineziologije Ines Čavar i njeni kolege iz Motionlaba pružili su korisne savjete o tome koje i kakve vježbe izabrati da se preveniraju migrenski napadaji.

UVRSTITE JU U JELOVNIK Zdravstvene prednosti dinje: Obiluje vitaminom C, vlaknima

Svi zainteresirani za više informacija o migrenskim poremećajima mogu pratiti službene Facebook i Instagram stranice udruge, gdje se mogu pronaći informacije o migrenskim poremećajima i o uključivanju u rad udruge. 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare