To je to što me zanima!

Svaki peti muškarac nikad ne koristi dezodorans i šampon

Trećina muškaraca nikad se ne pere s gelom za tuširanje, polovica njih radije koristi šampon, a još postoje predrasude da "pravi muškarci" ne koriste kozmetiku
Vidi originalni članak

Unatoč sve većoj proizvodnji kozmetičkih i higijenskih sredstava namijenjenih muškarcima, velik broj njih ih ne želi koristiti, otkriva studija provedena na više od 1000 muškaraca kompanije za istraživanje tržišta SPA Future thinking.

Petina muškaraca nikad ne pere kosu šamponom, trećina njih ne koristi gel za tuširanje, a svaki peti muškarac nikad ne koristi dezodorans, utvrdili su istraživači. Oko 62 posto muškaraca koristi losion poslije brijanja, 17 posto nikad ne koristi kremu za sunčanje, a polovica njih radije koristi sapun nego gel za tuširanje.

Osim toga, oni su otkrili da oni muškarci koji drže do higijene to ne čine kako bi bili privlačniji ženama, već kako bi se sami osjećali bolje, imali veće samopouzdanje i bili uspješniji u životu.

Mlađi muškarci ipak mnogo više drže do osobne higijene od generacije njihovih očeva, objašnjavaju istraživači.

- Još uvijek postoje predrasude prema metroseksualcima, kao i razmišljanje da pravi muškarci ne trebaju koristiti kozmetiku -rekao je direktor kompanije SPA, Will Ulstein. 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • snjeguzica 18.09.2011.

    hahaha MENI JE PONOS sto nekoristim dezodorans jer to steti zljezdama tako da me stvarno boli brige ...besides ja se kupa 2 puta na dan virujem sam da necu smrdit ikome

  • haha123 18.09.2011.

    sad ce hdz pocet djelit dezodoranse i šampone..

  • Nitko_2 17.09.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare