To je to što me zanima!

Sve blagodati masturbacije i kako uživati do maksimuma

Kad osjetite želju, važno ju je zadovoljiti, no to ne mora biti odmah. Ako vam se ona pojavi na poslu ili u trenutku kad jednostavno ne možete masturbirati, svakako je zadovoljite kad dođete kući
Vidi originalni članak

- Masturbacija je najvažniji oblik seksualne aktivnosti i prilika za stjecanje samopouzdanja u seksu. Kroz masturbaciju možete naučiti što vas zadovoljava i osloboditi svoju seksualnu kreativnost. Ne morate misliti na nikoga drugoga i bojati se kritika partnera, nego se možete usmjeriti isključivo na sebe i raditi ono što vas zadovoljava - smatra Betty Dodson, autorica knjige “Sex for One: The Joy of Selfloving”.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Seksualno umijeće uči se kao i bilo koja druga vještina, ne nasljeđuje se magično. Žene masturbacijom grade i seksualno samopouzdanje koje im omogućuje lakšu komunikaciju s partnerom. Steći će hrabrost reći što im u seksu s partnerom paše ili ne paše umjesto da samo pristanu na sve što partner radi - objašnjava. 

IZLUDITE JU 12 ženskih seks tajni koje bi one voljele da partner zna - i koristi!

Masturbacija će vas naučiti što vam pomaže da doživite orgazam. Ne postoji formula koju trebate slijediti da biste doživjeli orgazam. Put do orgazma krije se u otkrivanju unutarnjih želja vašeg tijela pa ćete otkrivanjem tijela otkriti i kako postići orgazam. Neke žene orgazam postižu simulacijom klitorisa, neke vaginalnom penetracijom, a nekima je potrebna njihova kombinacija.

- Masturbacija je i najsigurniji seks koji možete imati, pogotovo u našem dobu u kojem vladaju spolne bolesti. Pri tome se ne misli da se morate odreći želje za pronalaženjem partnera, nego da uživate u sebi dok tražite. Masturbaciju je važno prakticirati i s partnerom. Tako ćete se bolje upoznati i ‘začiniti’ seksualni život. Ona pruža i siguran način seksualnog zadovoljavanja u kasnim stadijima trudnoće, ali i opušta pa može smiriti menstrualne grčeve. Dovođenje samog sebe do orgazma pomoći će vam i da lakše zaspite - tvrdi autorica.

I RIJEČI BOLE Ultimativno najgora stvar koju vam netko može reći 'u krevetu'

Osim toga, masturbacijom ćete zavoljeti svoju seksualnost i nećete se sramiti svojih spolnih organa. Debljina i dužina penisa kod muškaraca variraju. kao i klitoris kod žena, iako mnogi to ne znaju. Oblik, veličina i boja vrha penisa mijenjaju se kao i kod klitorisa. Vrh penisa ili klitorisa može biti oštar, neravan na rubovima ili ravan. 

- Muškarci mogu biti nezadovoljni izgledom svojeg spolovila, dok žene često ni ne znaju kako njihov klitoris izgleda. Za dobar seks važno je postati zadovoljan sobom, a to se postiže masturbacijom. Zadovoljstvo vlastitom seksualnošću dovest će i do samopouzdanja u životu - objašnjava autorica.

Seksualne želje ne smiju se suzbijati. Kad osjetite želju, važno ju je zadovoljiti, no to ne mora biti odmah. Ako vam se ona pojavi na poslu ili u trenutku kad jednostavno ne možete masturbirati, svakako je zadovoljite kad dođete kući. Seksualno zadovoljstvo učinit će vas sretnijima i opuštenijima pa se masturbacija preporučuje i kad ste pod stresom ili prije nečega što će vam izazvati stres.

RODITELJI, BUDITE PRISUTNI Problemi s bliskošću i seksom za uzrok mogu imati roditeljsko zanemarivanje u djetinjstvu

- Masturbacije se ne trebate sramiti. Svi ljudi su seksualna bića i ne masturbirate samo vi. Ne morate o tome pričati sa svima, ali možete s najboljim prijateljima. Oni vam sigurno mogu preporučiti i da probate nešto novo što vam možda baš nedostaje za postizanje orgazma kad god poželite - kaže autorica.

Idi na 24sata

Komentari 122

  • 18.10.2020.

    Najbolje sam sebe poznaješ...s druge strane nikad nikoga ne možeš upoznati do kraja...stoga, zašto se ne baciti u istraživanje. 😎

  • 🌺Miris kamelija🌺 18.10.2020.

    Najnormalnija stvar na svijetu. Prvo istražiti sam sebe.

  • crowal 18.10.2020.

    Tko je autor članka ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare