To je to što me zanima!

Sve slasti lisnatog tijesta: Od pizze do govedine Wellington

U svečanom izdanju: Od lisnatog tijesta brzo i lako prave se slasne rolice i školjkice, a za blagdane u njega možete zamotati i raskošanu govedinu Wellington
Vidi originalni članak

Pomiješate li fetu, jaje, malo vrhnja, margarina i soli, dobit ćete odličan nadjev za gotova lisnata tijesta, a kako će slani zalogaji izgledati, ovisi samo o vašoj mašti.

Nadjenete li ih, primjerice, svježim sirom i nasjeckanom šunkom, zarolate te narežete, dobit ćete pužiće. Od lisnatog možete napraviti i omiljene minipizze, rolice, školjkice, ali je idealno da u njega zarolate omiljeno meso poput govedine, piletine ili puretine u omotaču od gljiva i začina. A govedina u lisnatom ruhu poslužite će kao odlično blagdansko jelo.

Wellington u lisnatom tijestu

Sastojci: 600 g goveđeg bifteka, 400 g gljiva, 300 g lisnatog tijesta, luk, 2 žumanjka, 2 žličice senfa, biljno ulje, malo maslaca, sol, papar

Priprema: Začinite biftek i popržite ga sa svih strana. Premažite ga senfom i ostavite da se hladi. U istoj tavi popržite luk i gljive, začinite, dodajte maslac pa ohladite. Razvucite tijesto u pravokutnik, po njemu rasporedite gljive, na sredinu stavite biftek i obložite ga tijestom. Stavite u hladnjak na deset minuta, premažite tijesto žumanjkom i pecite 35 min na 200 °C. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • coranora 08.01.2013.

    Ovo moram probati napraviti. Super izgleda!

  • jane eyre 10.12.2012.

    ..ma lisnato je super, svašta se sa njime može fino napraviti, samo malo mašte i to je to...

  • ninjutsu 10.12.2012.

    ja kupim svinjski file i napravim ga isto ko i ovu govedinu Wellington,njami !

Komentiraj...
Vidi sve komentare