To je to što me zanima!

Svježa i hrskava salata s pirom dat će piletini novo ljetno ruho

Pir, namirnica prepuna proteina, svoj put u Europu je našla još za vrijeme Rimskog Carstva kad su se pirovom kašom hranili vojnici. Nakon dugo vremena pir se vraća kao hit namirnica...
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 200 g pira
  • sol

Dresing:

  • mango
  • žlica jabučnog octa
  • 2 žlice kokosova mlijeka
  • žličica meda
  • prstohvat crvene paprike
  • 200 g prokulica
  • 1 komad pilećih prsa
  • cherry rajčice
  • miks zelene salate
  • 2 žlice maslinova ulja
  • žlica maslaca

Priprema:

Pir dobro operite i namočite u dvostruko više vode, pa ostavite nekoliko sati. Posolite vodu u kojoj se namakao, poklopite i kuhajte 35 minuta.

Skuhajte prokulice u zasoljenoj vodi pa ih ocijedite i prepolovite te kratko prepržite na 2 žlice zagrijanog maslinova ulja i protisnutog češnjaka. Posolite, popaprite i začinite s malo timijana.

Piletinu rastanjite batom i ispecite na zagrijanome maslacu. Posolite i popaprite te začinite timijanom.

Pir ocijedite i stavite u zdjelice. Na njega stavite piletinu narezanu na kockice, prokulicu, cherry rajčice i zelenu salatu. Sastojke za dresing stavite u sjeckalicu te ih usitnite dok ne postane glatka smjesa.

Prelijte preko piletine i salate.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 10.06.2017.

    najbiolje salaTE su francuiske s rajčicom,krastavcima kapulom,senfom i mrkvom mmmmm

  • Anakin S 10.06.2017.

    Ovo je ok. osim onoga jedan komadić prsa ,ipak više volim da je to barem koliko stane u obje šake !

Komentiraj...
Vidi sve komentare