To je to što me zanima!

Svježe voće spašava kosu i kožu nakon sunca i partyja

Avokado olakšava raščešljavanje te čini kosu i kožu mekanima, a sok marelice učinkovito poboljšava cirkulaciju nakon plesanja do zore
Vidi originalni članak

Sunce i tulumi do zore ostavljaju tragove na koži, koja se pojačano isušuje i postaje podložnija aknama, miteserima te stvaranju podočnjaka.
- Na sreću, voće koje obiluje antioksidansima i tvarima s regenerativnim djelovanjem ljetni je spas jer je uvijek nadohvat ruke - savjetuje američki dermatolog Nicholas Perricone. Snagu voća proslavila je i Marlene Dietrich, koja je za pomlađivanje suhe kože rabila prirodne maske na bazi avokada. U električnoj miješalici izmiješajte meso pola avokada, dvije žlice slatkog vrhnja, žlicu mekoga kravljeg sira i pola vezice peršina. Masku možete i ponijeti na osamljenu plažu, ostaviti da djeluje petnaestak minuta te je isprati u moru. Smjesa od avokada blagotvorna je i za kosu jer vraća vlagu i čini vlasi mekanima, a nekoliko kapi limuna prirodno će je posvijetliti na suncu, zagladiti oštećenu strukturu dlake te joj vratiti sjaj. Sok marelice obiluje željezom pa jača kosu do korijena, a doda li se u kupku, poboljšava cirkulaciju.

>>Maska od lubenice hladi i smiruje kožu nakon previše izlaganja suncu. Meso veće kriške sitno nasjeckajte i nanesite na čisto lice. Isperite nakon 15 minuta i nanesite hranjivu kremu.

>>Za glatku, zategnutu kožu u mikser stavite šalicu malina ili borovnica, dodajte dva decilitra jogurta i vrhom punu žlicu meda. Možete pripremiti i kremu od jagoda sa šlagom, a ono što ne pojedete, nanesite na lice i ostavite oko dvadeset minuta. Isperite u mlakoj vodi - koža će se odmah nahraniti.

>>Za umorne noge koje su cijelu noć plesale izmiješajte sok od dva limuna, grejpa, banane, dvije žlice slatkog vrhnja i pet kapi eteričnog ulja lavande. Mješavinu stavite u toplu vodu pa u njoj 20 minuta namačite stopala. Nakon toga ih izmasirajte i namažite kremom.

>>Maska za piling od grožđa potiče hidrataciju, umiruje osjetljivu
kožu, a umornoj vraća energiju. Piling je najbolje napraviti poslije tuširanja dok je koža još vlažna. Bobama skinite kožicu, stavite ih u posudu i izgnječite vilicom. Procijedite smjesu kroz gazu i kružnim pokretima umasirajte u kožu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare