To je to što me zanima!

Budite svježi i odmorni nakon lude noći unatoč mamurluku

Tuširanje i doručak bogat proteinima osvježavaju organizam, a posljedice neprospavane noći najbolje će prikriti žlica te prave nijanse sjenila i rumenila
Vidi originalni članak

Proteini usporavaju apsorpciju alkohola u krvotok, pa bi doručak nakon neprospavane blagdanske noći trebao sadržavati meso, orašaste plodove i mliječne proizvode, savjetuju nutricionisti. Također, preporučljivo je popiti pola do jednu i pol čašu vode za svako alkoholno piće. Osim što će uspješno rehidrirati organizam, voda će potaknuti čišćenje tijela. Budući da najviše bakterija živi u ustima - osobito na jeziku, pobrinite se da nakon izlaska operete zube. Ujutro ćete se osjećati bolje - baš kao i vaš partner. 

Nakon cjelonoćnog plesanja koža i kosa još će satima izlučivati znoj i masnoće. Prije odlaska na počinak preporučljivo je i riješiti se dima koji se na vas prilijepio tijekom boravka u zadimljenu kafiću ili klubu. Otuširate li se u toploj vodi odmah nakon što dođete kući, drugi dan ćete se sasvim sigurno osjećati bolje.

Ako je novi dan radni, osvježite se rumenilom u kremi i mat sjenilom zemljanih boja, nijansu svjetlijim od uobičajenog, koje će sakriti crvenilo očiju. Zaboravite šljokice - one nepotrebno ističu bore, osobito na dehidriranoj koži. 

Hladne žlice smanjuju otečenost očnih kapaka

Osim kolutića krastavca ili vrećica čaja crvenim i otečenim očima pomoći će žličice. Zamotane ih ostavite u hladnjaku tijekom noći, savjetuju stručnjaci. Hladnoća će smanjiti otečenost.

Hladno-toplo umivanje razbuđuje kožu

Da koža drugi dan ne bi izgledala ispijeno, sivo i suho, prije odlaska na spavanje temeljito očistite lice te ga nahranite hidratantnom kremom. Kako biste razbudili i osvježili kožu, ujutro se naizmjence umivajte hladnom i toplom vodom.

“Ne” bureku sa sirom, veliko “da” voću

Voće sadrži fruktozu, koja pomaže ukloniti alkohol iz organizma. Stoga umjesto da nakon izlaska “dokrajčite” tijelo burekom sa sirom, pomozite mu da se brže oporavi pa radije pojedite jabuku ili krušku. Slobodno navalite i na voćni ili povrtni sok.

Mamurluk je kazna za pretjerivanje u alkoholu. Znaš li kako možeš ublažiti mamurluk i lakše podnijeti posljedice tulumarenja? Riješi kviz na zdravakrava.hr i provjeri svoje znanje.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • gega48 02.01.2011.

    A kako se rijesiti mamurluka kad se noc prije nadrogiras ko konjina ??

  • donmodreone 01.01.2011.

    ja pio vode i vode i ni snije pomoglo, svejedno sam kadu od bljuvanja zastopao...sve najbolje !

  • srp i čekić 01.01.2011.

    Iz osobnog iskustva znam da se pijan prije spavanja trebam dobro najesti i popit casu dvije soka....ujutro kao da se nista nije desilo.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare