Obavijesti

Lifestyle

Komentari 23

Budite svježi i odmorni nakon lude noći unatoč mamurluku

Budite svježi i odmorni nakon lude noći unatoč mamurluku
1

Tuširanje i doručak bogat proteinima osvježavaju organizam, a posljedice neprospavane noći najbolje će prikriti žlica te prave nijanse sjenila i rumenila

VIDEO

Proteini usporavaju apsorpciju alkohola u krvotok, pa bi doručak nakon neprospavane blagdanske noći trebao sadržavati meso, orašaste plodove i mliječne proizvode, savjetuju nutricionisti. Također, preporučljivo je popiti pola do jednu i pol čašu vode za svako alkoholno piće. Osim što će uspješno rehidrirati organizam, voda će potaknuti čišćenje tijela. Budući da najviše bakterija živi u ustima - osobito na jeziku, pobrinite se da nakon izlaska operete zube. Ujutro ćete se osjećati bolje - baš kao i vaš partner. 

Nakon cjelonoćnog plesanja koža i kosa još će satima izlučivati znoj i masnoće. Prije odlaska na počinak preporučljivo je i riješiti se dima koji se na vas prilijepio tijekom boravka u zadimljenu kafiću ili klubu. Otuširate li se u toploj vodi odmah nakon što dođete kući, drugi dan ćete se sasvim sigurno osjećati bolje.

Ako je novi dan radni, osvježite se rumenilom u kremi i mat sjenilom zemljanih boja, nijansu svjetlijim od uobičajenog, koje će sakriti crvenilo očiju. Zaboravite šljokice - one nepotrebno ističu bore, osobito na dehidriranoj koži. 

Hladne žlice smanjuju otečenost očnih kapaka

Osim kolutića krastavca ili vrećica čaja crvenim i otečenim očima pomoći će žličice. Zamotane ih ostavite u hladnjaku tijekom noći, savjetuju stručnjaci. Hladnoća će smanjiti otečenost.

Hladno-toplo umivanje razbuđuje kožu

Da koža drugi dan ne bi izgledala ispijeno, sivo i suho, prije odlaska na spavanje temeljito očistite lice te ga nahranite hidratantnom kremom. Kako biste razbudili i osvježili kožu, ujutro se naizmjence umivajte hladnom i toplom vodom.

“Ne” bureku sa sirom, veliko “da” voću

Voće sadrži fruktozu, koja pomaže ukloniti alkohol iz organizma. Stoga umjesto da nakon izlaska “dokrajčite” tijelo burekom sa sirom, pomozite mu da se brže oporavi pa radije pojedite jabuku ili krušku. Slobodno navalite i na voćni ili povrtni sok.

Mamurluk je kazna za pretjerivanje u alkoholu. Znaš li kako možeš ublažiti mamurluk i lakše podnijeti posljedice tulumarenja? Riješi kviz na zdravakrava.hr i provjeri svoje znanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara
VIŠE UŽITKA

Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara

Malo je muškaraca koji u erekciji ne mogu doseći veličinu dovoljnu da zadovolji svaku ženu, dok oni koji sumnjaju u veličinu svog alata mogu razvijati druge prednosti i vještine, kažu stručnjaci
Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora
JEDITE KAO KRALJ

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora

Ne okrećite meso svakih nekoliko minuta. Svaki puta kada odrezak okrenete na roštilju, s njega kapaju sokovi koji ga čine sočnim, a odlučite li se za pripremu ribe, napunite je ružmarinom, origanom i kaduljom