To je to što me zanima!

Tajna savršenih kokica krije se u izbušenoj aluminijskoj foliji

Kokice su za mnoge više od obične grickalice, a otkrivamo i savršenu rutinu pripreme koja će rezultirati uvijek jednako ukusnim i hrskavim zalogajima u kojima ćete zaista uživati
Vidi originalni članak

Na stranici LifeHacher objasnili su da je rješenje za savršeno pečene kokice vrlo jednostavno, a ne uključuje baratanje vrućim ili vlažnim poklopcem.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako će vam pomoći alu folija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Wok u koji ste stavili kokice prekrijte aluminijskom folijom koju potom izbušite na nekoliko mjesta. Izbušena folija tako omogućuje nagomilavanje pare kako bi se kokice počele otvarati, a opet ispušta dovoljno viška pa se ne skuplja na poklopcu i ne kaplje na hranu.

Dodatno, pokrov od folije odgovara svakom loncu i lako se uklanja na kraju pečenja, a pritom ne morate misliti hoćete li se opeći. Princip je jednostavan. Dakle, u lonac ili wok na vruće ulje stavite željenu količinu kokica.

EH, TA SITNA SLOVA... Stavljate li kokice u mikrovalnu odmah ili je najprije grijete? Razlika je velika, tvrde iskusni

Umjesto poklopca, aluminijskom folijom prekrijte lonac i na nekoliko mjesta je lagano izbušite nožem ili vilicom. Ubrzo ćete imati ukusan zalogaj bez nereda.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • marac35 27.08.2020.

    najfinije su iz mikrovalke, ali i naj nezdravije, pune aditiva da može mast u kartonu stajati dugo bez da se užegne. najzdravije su iz aparata na vrući zrak, ali i naj bezukusnije jer fali ulja i sol se nema za što primati onda, možeš soliti ko lud, sve ostaje na dnu posude. meni zlatna sredina je u tavici sa kokosovim uljem, onim bez okusa po kokosu naravno...običan poklopac je dovoljan..

  • TAKE IT BACK 16.08.2020.

    tko je ovo pisao u životu nije pripremao kokice u loncuili voku

  • 1racman 16.08.2020.

    Otkrili su toplu vodu, kada dolazi sapun na red?

Komentiraj...
Vidi sve komentare