To je to što me zanima!

Tajne masterchefova: Otkrijte najbolje trikove za super jela

Pripremiti Jakobove kapice, pravilno koristiti kapare te što učiniti ako pretjerate s tabascom otkrit će vam hrvatski masterchevi, a između ostalog i svoje recepte
Vidi originalni članak

Bundeva se peče s prerezanim dijelom okrenutim prema dolje kako se ne bi presušila. Tako se, kad je stavite u pećnicu, stvori sirup koji ne dopušta da se posuši, bundeva se peče iznutra te ostaje narančasta i sočna. 

- Potrebno ju je peći oko 40 minuta - dodaje Tomislav Gretić. U receptu koji je predstavio u “Masterchefu” bundevu je pripremio s Jakobovim kapicama i kaže kako te školjke katkad dobro funkcioniraju s voćem. Savjetuje da ih pripremate na suhoj, posoljenoj tavi:

- Jakobova kapica sastoji se od jako puno vode, a ulje onda tu vodu vuče van. Zato se samo na suho tostiraju s obje strane. 

Mate Janković primijetio je kako neki pretjeruju dok kuhaju s kaparima. 

- Oni su intenzivni i treba ih u jelo stavljati pomalo dok ne dobijete željeni okus. Mate također kaže da umjesto crvenog tabasca radije upotrebljava blaži zeleni:

- Ako vam ‘pobjegne’ malo više crvenog tabasca, jelo će biti prepikantno. Zato da biste izbjegli katastrofu, radije birajte zeleni zato što je blažeg okusa. 

Sve tajne masterchefova Hrvatske, kao i njihove recepte čitajte u četvrtak samo u tiskanom izdanju 24sata.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Nagrizatelj 21.05.2011.

    Pišite hrvatski, mislite hrvatski!

  • Ira27 20.05.2011.

    ""Što učiniti ako stavite previše tabasca?"...drugi put stavite blaži tabacsco - ekstra! Ili što učiniti ako vas zmija ugrize iza kuće? Nemojte više ići iza kuće...ne znam ko je zaslužan za ovo famozno objašnjenje, al svaka mu čast ko je da je!

Komentiraj...
Vidi sve komentare