Pripremiti Jakobove kapice, pravilno koristiti kapare te što učiniti ako pretjerate s tabascom otkrit će vam hrvatski masterchevi, a između ostalog i svoje recepte
Tajne masterchefova: Otkrijte najbolje trikove za super jela
Bundeva se peče s prerezanim dijelom okrenutim prema dolje kako se ne bi presušila. Tako se, kad je stavite u pećnicu, stvori sirup koji ne dopušta da se posuši, bundeva se peče iznutra te ostaje narančasta i sočna.
- Potrebno ju je peći oko 40 minuta - dodaje Tomislav Gretić. U receptu koji je predstavio u “Masterchefu” bundevu je pripremio s Jakobovim kapicama i kaže kako te školjke katkad dobro funkcioniraju s voćem. Savjetuje da ih pripremate na suhoj, posoljenoj tavi:
- Jakobova kapica sastoji se od jako puno vode, a ulje onda tu vodu vuče van. Zato se samo na suho tostiraju s obje strane.
Mate Janković primijetio je kako neki pretjeruju dok kuhaju s kaparima.
- Oni su intenzivni i treba ih u jelo stavljati pomalo dok ne dobijete željeni okus. Mate također kaže da umjesto crvenog tabasca radije upotrebljava blaži zeleni:
- Ako vam ‘pobjegne’ malo više crvenog tabasca, jelo će biti prepikantno. Zato da biste izbjegli katastrofu, radije birajte zeleni zato što je blažeg okusa.
Sve tajne masterchefova Hrvatske, kao i njihove recepte čitajte u četvrtak samo u tiskanom izdanju 24sata.