To je to što me zanima!

Tako to radi Rihanna: Trening i jelovnik za njezinu seksi figuru

Tajna Rihanninog izgleda je jelovnik bogat ugljikohidratima i ribom i tri treninga na tjedan sa zadanim vježbama, a detalje otkriva osobni trener pjevačice H. Pasternak
Vidi originalni članak

Jedna od najseksepilnijih zvijezda današnjice Rihanna svojim odjevnim kombinacijama ističe definiranu figuru, a ona je rezultat posjeta teretani najmanje tri puta na tjedan u trajanju od 25 minuta, otkriva njezin osobni trener Harley Pasternak. Redovito vozi bicikl s otporom, radi trčanje i skokove na mjestu, koji su njezina rutinska kardiovaskularna vježba za zagrijavanje. Čak i ako je na turneji, Rihanna je posvećena održavanju forme, pa vježba u hotelskoj sobi, garderobi i na odmoru, piše The Sun.

Plan Rihannine prehrane

Budući da redovito vježba, Rihanna si može "priuštiti" ugljikohidrate, no ipak ograničava i uravnotežuje porcije kako bi njezini mišići imali stalan izvor energije. Njezin omiljen izbor međuobroka su banane, kruške, jabuke, breskve, ananas i sušeno voće. Za doručak Rihanna obično jede jaja ili zobenu kašu s jogurtom, kako bi dobila dovoljno energije za vježbanje.

Nutricionisti su složili plan Rihannine prehrane tako da on obavezno uključuje krumpire kao važan izvor ugljikohidrata i vitamina C, što je vrlo važno za dobar imunitet i lijepu kožu. Ostale ugljikohidrate uglavnom jede u njokima, tjestenini i omiljenim joj tortillama. Kao glavni izvor proteina, Rihanna jede ribu poput tune, oslića, lososa i sardina. Riblje masnoće su i važno gorivo za mišiće, pa ih jede od tri do pet punta na tjedan, dok crveno meso uopće ne jede.

Preporučene mjere ugljikohidrata po porciji 

  • 75 g nekuhane tjestenine = 256 kalorija
  • 220 g kuhane tjestenine = 228 kalorija
  • 60 g Basmati riže = 215 kalorija
  • 36 g integralnog kruha = 77 kalorija
  • 55 g tortille = 144 kalorije
  • 230 g kuhanih rezanaca = 142 kalorije
  • 175 g kuhanog mladog krumpira = 131 kalorija
  • 180 g pečenog krumpira = 245 kalorija

Trodnevni Rihannin jelovnik

1. DAN

Doručak: Dva poširana jaja, tost i rajčica

Ručak: Salata od lososa u tortilli i jabuka

Večera: Špageti bolonjez s lukom, mrkvom i krtim mesom. 

Desert: Banana i svježi zašećereni sir 

2. DAN

Doručak: Zobena kaša i sjeckane sušene marelice 

Ručak: Pečeni krumpir s odreskom tune i krastavcem

Večera: Omlet s gljivama, zelena salata i pecivo.

Desert: Puding i zapečene jabuke

3. DAN

Doručak: Voćna salata s ananasom i jogurt sa sjemenkama suncokreta

Ručak: Pita punjena račićima i rajčicom

Večera: Pečena piletina s povrćem na lešo

Desert: Kruška

Savjeti Rihanninih nutricionista

  • Zamijenite obične ugljikohidrate integralnima
  • Svakog dana pijte vodu, biljne čajeve i kavu umjesto zaslađenih sokova
  • Dobar izvor proteina je čaša obranog mlijeka sa žitaricama svakog dana

Fitness plan Rihanne 

Ruke

Stanite u poziciju skleka s čvrstim trbuhom. Jedan sklek izvedite sa skupljenim nogama, a u drugom ih raširite. Vježbu ponovite 10 puta u tri serije tijekom treninga. Stalno mijenjanje pozicije nogu i ruku izaziva mišiće tijela na razne načine, pa se takvom vježbom postižu vrlo brzi rezultati, objašnjava Pasternak.

Noge

Stanite u raskorak tako da vam noge budu u širini ramena, a u ruke stavite loptu. Čučnite na desnu stranu tako da lopta dotakne pod, a obje pete ostanu na podu. Potom preselite loptu na drugu strani i ustanite tako d a s rukama posežete prema stropu prostorije. Sa svakim čučnjem mijenjajte stranu, a vježbu  ponovite 15 puta u dvije serije tijekom treninga. 

Trbuh i struk

Za izražene trbušne mišiće legnite na leđa i podignite ramena i noga od poda pod kutom od 45 stupnjeva. Brzo raširite i skupite noge, tako da prekrižite desno bedro preko lijevog i obrnuto. Ponovite vježbu onoliko puta koliko možete u jednoj minuti.

Za obli struk legnite na lijevi bok , podignite se na lijevi lakat, a noge izravnajte tako da tijelo formira ravnu liniju. Učvrstite mišiće trbuha i desnom rukom posežite prema stropu. Isto činite s lijevom rukom, a vježbu ponovite 15 puta u dvije serije.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • worm22 07.03.2012.

    otreso bi je kao seljak pivo ispred prodavnice :) 

  • nenadtv 07.03.2012.

    Bravo Rihanna super si pijevačica sam tako na stavi ti si meni idol jako te volim ja

  • nuša matanova 07.03.2012.

    prije mi je bila draža sad je izgubila ono nešto...

Komentiraj...
Vidi sve komentare