To je to što me zanima!

Talijanski gradić bez zaraze: Ponosni smo, sretni i uplašeni

I dok u Italiji broj mrtvih od posljedica korona virusa i dalje raste, jedan tamošnji gradić broji svoje sretne zvijezde jer dosad nema nijednog zaraženog
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Brendovi prilagodili svoj logo - i sugeriraju socijalnu distancu

Ferrera Erbognone ima oko 1100 stanovnika i nalazi se u Lombardiji, epicentru talijanske krize izazvane korona virusom. 

- Ponosni smo i sretni što je kod nas ovakva situacija, ali ne mogu reći da nismo uplašeni jer ljudi umiru u gradu do nas - kazala je lokalna trgovkinja Mery De Luca

Nije jasno zašto je taj gradić, 50 kilometara jugozapadno od Milana, potpuno pošteđen zaraze. 

HRABRE DJEVOJKE I Downice Tereza i Tonia vam poručuju: 'Ostanite svi doma'

- Bili smo jako pažljivi od prvog dana. Naši kupci su od samog početka izbijanja epidemije nosili maske i rukavice - kaže De Luca, vlasnica trgovine živežnim namirnicama. Pohvalila je i mjesne vlasti i lokalnu Civilnu zaštitu za pravovremeno informiranje javnosti i podjelu zaštitnih maski. 

Gradonačelnik Giovanni Fassina, pogrebnik, došao je na ideju da se na mještanima provodi testiranje na antitijela za korona virus.

- Mislio sam da bi naša 'enklava' mogla biti sjajna za analizu slučaja. Gdje ćete naći bolju priliku za proučavanje bolesti. Trebalo bi testirati krv 1099 sretnika iz ovoga grada - rekao je Fassina za La Repubblicu. 

PSIHOLOGIJA TANJURA Jedete li brzo, sporo, izbirljivo: To otkriva i osobnost čovjeka

Pokrajinske zdravstvene vlasti ponudu su odbile jer je Fassina htio da ispitivanje provede institut koji je izvan mreže regionalno odobrenih laboratorija. 

U Italiji je dosad korona virusom zaraženo 105 tisuća ljudi, a umrlo ih je više od 12 tisuća. U Lombardiji je 40 posto svih talijanskih slučajeva i dvije trećine umrlih. (bs)

POGLEDAJTE VIDEO #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco:

  Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Morate na posao? Najsigurniji način je onda vožnja biciklom

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 01.04.2020.

    Jako sam zabrinut..Već dugo nemamo nikakvih informacija iz Srbije...Dosad ste nas izvještavali više nego dobro...Ne znam di je zapelo...?Imamo tamo mnogo prijatelja i rodbine pa bi željeli znati

Komentiraj...
Vidi sve komentare