To je to što me zanima!

Talijanski klasik: Fina piadina s mozzarellom za obiteljski ručak

Piadinu pecite po dvije minute sa svake strane. Kad je gotova, prebacite je na tanjur, prekrijte čistom krpom i nastavite isti postupak s preostalim tijestom. Tople piadine najbolje napunite šunkom, mozzarellom i rikulom
Vidi originalni članak

Priprema:

Sve sastojke stavite u veliku posudu, miješajte ih dok se sastojci ne sjedine. Tijesto potom prebacite na površinu i mijesite ga najmanje 10-15 minuta, sve dok tijesto ne postane glatko. Tijesto podijelite na šest kuglica težine oko 150 grama, pokrijte ih prozirnom folijom i ostavite da odmaraju najmanje 30-40 minuta. Nakon odmora svaku kuglicu razvaljajte u krug promjera 30 centimetara. Zagrijte tavu ravnog dna. Razvaljano tijesto prebacite na tavu. Piadinu pecite po dvije minute sa svake strane. Kad je gotova, prebacite je na tanjur, prekrijte čistom krpom i nastavite isti postupak s preostalim tijestom. Tople piadine najbolje napunite kvalitetnom šunkom, mozzarellom i rikulom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

za 6 piadina promjera 25-30 cm: 500 g brašna, 250 g vode, 5 g praška za pecivo, 100 g svinjske masti, 12 g soli;

za punjenje: sirevi po želji (buratta, mozzarella), rikola, povrće sa žara, suhomesnati naresci

OSAM SUPER RECEPATA Napravite ručak za manje od 5 eura! Fini tart, juha, paprikaš...

Broj osoba: 4

Priprema: 45 minuta


 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 08.03.2024.

    ukusno obozavam talijansku kuhinju

Komentiraj...
Vidi sve komentare