To je to što me zanima!

Talijanski kuhar: Ovo je jedini recept za orginalnu carbonaru!

Talijanski chef Massimo Bianchi podijelio je savjet  za pripremu autentične carbonare, sa samo pet sastojaka, koju treba pojesti odmah nakon što je spravljena, odnosno prije nego što se ohladi
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: U zadnje se vrijeme svađate? Pravilo 5 minuta spasit će vas

Talijanski chef Massimo Bianchi podijelio je za Gourmet Traveller savjet za pripremu tradicionalne carbonare, sa samo pet sastojaka koji ju čine autentičnom. Posebno je naglasio da karbonaru treba pojesti odmah nakon pripreme, dok je još vruća.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Da biste napravili autentičnu cabonaru, Bianchi kaže da će vam trebati jaja (šest žumanjka i tri bjelanjka), 50 mililitara ekstra djevičanskog maslinovog ulja, 200 grama sušenog svinjskog obraza (to je delicija u Italiji, ako ne možete nabaviti, može i panceta), sir (25 grama parmezana i 25 grama pecorina) i špageti s (500 grama).

RECEPTI Kultne špagete carbonara obogatite sezonskim povrćem

Stavite kuhati tjesteninu i pazite da se skuha 'al dente'. 

Narežite slaninu na tanje kockice. Premažite tavicu s malo maslinovog ulja i zagrijte ju na vatri, pa prepecite slaninu dok ne postane hrskava. 

U posudi pomiješajte snijeg od bjelanjaka, žumanjke i sir. Začinite crnim paprom. 

Špagete prebacite u tavicu, pa dodajte smjesu jaja i brzo promiješajte na laganoj vatri da se sve sjedini.

Ako vam karbonara djeluje presuha, uvijek možete dodati malo vode u kojoj se kuhala. Začinite s još malo crnog papra i poslužite, prenosi savjete The Mirror.

POGLEDAJTE VIDEO (Joško Čagalj Jole) #ZAJEDNO24SATA:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Hans012 06.04.2020.

    Čerto da ga EXTRA talijanskim djevičanskim (uljem) kuharom ne može mu se podrijetlo zatomiti može učiniti jedino vulgaris Carbonara. Dobro ju je začinio jedinim paprom - onim crnim, jer svi ostali paprovi nisu niti iz porodice papara; pa su rukoveti špageti i bakanalije! Crni rudari iz gornjeg komentara bit će su me se dojmili, poput kakvih prebirača kontejnera s otpacima koji u kontekstu kužine toliko vuku na pizza čuda da mi i pašte pucaju na alarm predizajna kada više nije bitno koliko brzo i vješto netko može (i domišljato) smandrljati dobro predjelo i umiriti žderački poriv. Sigurno da je i u Italiji često praksa pročistiti 2-3 tanjura, odnosno na taj način riješiti pitanje obroka, i da neki okidač repeta na repete je kakti skriven: nekome u žutanjku ili nekome u snijegu. Jedno je sigurno - u već adolescentskom uzrastu prvi puta sam jeo češnjak.. u Roman Carbonarra pogađate❓

  • menart 06.04.2020.

    3 a ne 5! 🙄

  • Filomena*** 06.04.2020.

    jako fino, ima godine kada sam dobila identičan recept

Komentiraj...
Vidi sve komentare