To je to što me zanima!

Marinirana teletina s miješanim gljivama i acetom balsamicom

Teletina se zalijeva maslinovim uljem, majčinom dušicom i acetom balsamicom koji omekšava meso i daje mu kiselkasto slatkastu aromu te nadopunjava okus gljiva
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g teleće ruže
  • malo maslinovog ulja
  • malo soli
  • malo papra
  • malo timijana
  • malo aceta balsamica
  • 200 g miješanih gljiva
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 luk
  • 500 g miješanih gljiva
  • malo aromatiziranog octa

Priprema:

Teleću ružu u posudi zalijte maslinovim uljem, dodajte sol, papar, timijan i aceto balsamico. Meso okrenite na drugu stranu i ponovite postupak dodavanja istih sastojaka. Posudu prekrijte plastičnom folijom, stavite u hladnjak i pustite da se meso marinira minimalno sat vremena mada je preporučljivo 24 sata. Marinirano meso prebacite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje.

Dodajte bukovače narezane na trake, očišćeni češnjak, kolutiće luka i bijele i smeđe šampinjone narezane na krupnije komade. Sve zajedno posolite, popaprite, dodajte timijan i zalijte marinadom od mesa. Zamotajte sve u papir za pečenje i pecite u pećnici 45 minuta na 190 stupnjeva.

Na tanke listiće narežite svježe šampinjone i prebacite ih u posudu. Dodajte sol, papar, aromatizirani ocat i maslinovo ulje. Sve dobro promiješajte i pustite da malo odstoji prije posluživanja. Servirajte pečenu teletinu sa salatom od gljiva.

Za više informacija o novim Kisko aromatiziranim octevima posjetite Kiskovu web stranicu. Komentirajte video recepte na Fridrih facebook stranicama i osvojite prigodne poklone. 

Da bi uživanje u ovom jelu bilo još slasnije, nakon kuhanja ne zaboravite počistiti kuhinju i oprati posuđe u čemu vam pomažu vrhunski Labudovi proizvodi. Za više informacija kliknite na Labudovu facebook stranicu i sudjelujte u novogodišnjoj nagradnoj igri u kojoj možete osvojiti generalno čišćenje stana i Labudov paket čistoće.

Recept je pripremljen u suradnji s Kuhari.com.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • drug Tito_1 15.01.2012.

    moja kuharica je to neki dan radila, odlično je,...mljac

Komentiraj...
Vidi sve komentare