To je to što me zanima!

Tinejžeri nisu odgovorni što su mrzovoljni, krivo je odrastanje

U vrijeme puberteta tijelo troši velike količine energije za fizičke promjene povezane s odrastanjem, pa su tinejdžeri manje fizički aktivni, nezainteresirani i mrzovoljni
Vidi originalni članak

Proces odrastanja koji uključuje fizičke i psihičke promjene u tinejdžerskoj dobi danas započinje već s devet godina, a naglašeniji je kod djevojčica, tvrde stručnjaci s britanskog Sveučilišta Exter. Oni su analizirali ponašanje 300 školaraca u dobi od pet do 15 godina te zaključili da je mrzovolja, lijenost i umor osnovna značajka puberteta. U prosjeku, djeca u dobi od 10. do 13. godina se znatno manje kreću i više svađaju s roditeljima jer im samo odrastanje oduzima puno energije.

Podatke su istraživači prikupili tako da su godinu dana nosili uređaje za mjerenje aktivnosti, a primijetili su da djecu u pubertetu manje zanima fizička aktivnost, a više san i odmor, piše Daily Mail.

- Oni nisu lijeni, iako neki pojedinci mogu biti, već su generalno žrtve prirodnog procesa. Već tisućama godina unutarnji sat u ljudskom tijelu programiran je da životnu energiju crpi za potrebe odrastanja, što ima više veze s evolucijom nego lijenošću - rekao je voditelj studije, Brad Metcalf.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • imlost 31.05.2013.

    pubertet je izgovor za sve gluposti i bezobrazluk kod tinejžera

  • MAX 2010 29.05.2013.

    Otkriće.......

  • ivanfilip 28.05.2013.

    Moja baka tvrdi :" u moje vreme tog puberteta nije bilo i kaj nam fali"!Tak je,a ne sad svi nešto o pubertetskim izgovorima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare