To je to što me zanima!

Tjedni mode diljem svijeta ostali su bez super začina: Stylish gostiju koji stižu na revije

Online prezentacije i preseljenje tjedana mode u digitalno okruženje ostavili su svijet mode bez onoga što smo rado gledali - ekipe sa stilom koja je dolazila na modne revije
Vidi originalni članak

Street-style kao moćna kategorija s vremenom je postala scena za sebe, a ovih mjeseci nedostaje upravo radi nedostatka fizičkih revija i događanja.

Fotoreporteri koji su lovili ekipu prije ulaska na revije isprofilirali su se kao majstori koji su sukreirali street-style scenu te je bilo bitno tko ulazi na reviju, baš kao i sama kolekcija koju dizajner predstavlja.

POGLEDAJTE VIDEO: Inovativan nakit inspiriran zagrebačkim Hendrix mostom potpisuje umjetnik Adriano Nokaj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prelaskom na uglavnom digitalne formate, ulice pred ono malo revija su prazne, nedostaju akteri super stila, kreativci koji slažu odjeću na vlastiti način.

Zvijezde poput Anne Dello Russo, Giovanne Battaglie, Leandre Medine, Helene Bordon, Susie Lau, samo su neke od niza vlasnica genijalnog, drugačijeg stila.

DONATELLA VERSACE Budućnost mode je u manjim kolekcijama bez odredbe sezone

Nisu samo modne piste za stvaranje trendova, već je niz njih stvoreno upravo na asfaltu ispred revije, na cesti gdje bi fotoreporteri ulovili nešto sasvim posebno ili nekog sa stilom.

PROMJENE NA SCENI Tradicionalni tjedan mode postao je kombinacija digitalnih formata i manjih prezentacija

Naravno da su se u posljednjih par godina kreirale razne suradnje s brendovima, pa su se mnogi naštimavali i nosili logo veći od stila, ali svejedno, taj moment prije revije donosio je dosta zanimljivog sadržaja, inspiracije i modne zabave.

NOVA SHOPPING OAZA Amazon otvara platformu za brendove luksuzne mode, a prvi partner je Oscar de la Renta

Neki su bili divni, neki smiješni, neki iznenađujući. Pitanje je hoće li ovaj dio scene opstati, jer bez realnih događanja i fizičkih revija, ova će kategorija ostati samo dio lijepe modne povijesti.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare