To je to što me zanima!

Toblerone čokolada: Ovaj poznati slatkiš napravite sami

Stavite domaće Toblerone u hladnjak da se stvrdnu. Potom uklonite iz kalupa i premažite čokoladnom glazurom. Kada se glazura stisne, desert je spreman za rezanje
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 150 g maslaca 
  • 200 g tamne čokolade
  • 2 žlice meda
  • 200 g šećera 
  • 1 dl mlijeka 
  • 100 g sjeckanih lješnjaka 
  • 100 g sjeckanih badema
  • 150 g mljevenih keksa 

Za glazuru: 100 g tamne čokolade i 3 žlice ulja

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Postupak:

Polako rastopite maslac, čokoladu, šećer, med i mlijeko. Kada dobijete jednoličnu masu, dodajte ostale sastojke - lješnjake, bademe i kekse.

Smjesu stavite u trokutasti kalup koji ćete izraditi od aluminijske folije (niže u videu je pokazano kako). Ukoliko imate pravi kalup tog oblika kod kuće, prije nego ulijete smjesu na kalup stavite prianjajuću foliju da bi kasnije desert lakše izvadili.

RECEPT IZ DALMACIJE Staro viško jelo: Fažol na brujet

Stavite domaće Toblerone u hladnjak da se stvrdnu. Potom uklonite iz kalupa i premažite čokoladnom glazurom. Kada se glazura stisne, desert je spreman za rezanje, piše na sonjasrecipes.com.

JOŠ JEDAN RECEPT

Sastojci:

*šalica od 2,5 dcl

  • pola šalice maslaca
  • 2/3 šalice crne čokolade
  • jedna i pol šalica mljevenih lješnjaka
  • 1 šalica sjeckanih lješnjaka
  • 8 žlica vode
  • malo više od jedne šalice šećera u prahu

Postupak:

Rastopite šećer i vodu pa u tome otopite maslac i potom čokoladu. Dodajte lješnjake i dobro promiješajte. Oblikujte smjesu trokutasto (kao u videu) - u tome će vam pomoći aluminijska folija. Stavite kratko u duboko zamrzavanje da se smjesa dobro stisne.

TRADICIONALNI RECEPT Samoborska gibanica - odličan kolač od jabuka, oraha i vrhnja

Po želji možete na kraju preliti desert topljenom čokoladom.

Pogledajte postupak u videu:

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare