Recepti za ove jednostavne slastice bogati su nutrijentima, a kad je riječ o čokoladi, dobro došla je u svim oblicima i načinima pripreme pa tako i u zdravijim varijantama deserta
Domaće krafne uglavnom radimo vikendom i praznicima kada imamo vremena. No ovo je jednostavnije nego što mislite, samo uzmite kalup za krafne s rupom u sredini i slijedite ovaj recept
Tu su i recepti za trganu piletinu u tortiljama, curry s bademima i rižom, salatu od krumpira s dresingom od lososa te sočni baskijski cheesecake koji se dosta razlikuje od klasičnog
Ovaj odličan desert nalikuje riži kuhanoj na mlijeku kakvu smo jeli tijekom djetinjstva, ali u ovom slučaju se dodaju još neki fini sastojci, poput čokolade, maslaca, šlaga...
Ukrasite vrh kolača čoko namazom i komadićima oraha po želji. Stavite kolač u hladnjak i izvadite ga kad se potpuno ohladi. Rezultat će vas oduševiti
Kombinacija hrskavog, slatkog premaza i kremastog, hladnog sladoleda čini neodoljivu poslasticu koja će zadovoljiti svakog sladokusca. Posluživanje prženog sladoleda dat će malo uzbuđenja desertnom meniju
Ovaj desert zovu još i ćupter, ćukter ili kupmet, a treba je razlikovati od varenika, još jednog vrijednog doprinosa domaćoj gastronomiji koji posebno štuju na Braču
Ovo je fantastična ideja jer podlogu od piškota možete koristiti kao zamjenu za biskvit u raznim vrstama rolada. Mi vam donosimo varijantu sa kremom od vanilije i malinama
Slastičarnica u Velikoj Gorici krafnu stavlja na kornet koji puni običnim ili zimskim sladoledom. Osim što je lijepog izgleda, ova slastica je i dosta zasitna
Može se napraviti za 10 minuta, zadovoljit će želju za slatkim, koja se najčešće javlja u večernjim satima, a neće potaknuti unos prekomjernih i neželjenih kalorija kod onih koji su na dijeti
Ako želite promijeniti svoj uobičajeni jelovnik i isprobati nešto novo tu je sedam recepata. Napravite portugalsku juhu od krumpira i raštike, domaće ričet varivo, kolač od palente i crvene naranče...
Ove fine minijaturne pite savršen su desert koje podjednako vole i veliki i mali. Vrlo jednostavno ih je napraviti, a osim što su vrlo ukusne i sočne, odlično izgledaju
Ovdje se ne radi o klasičnoj krafni jer se tijesto ne prži, nego peče, a obogaćeno je maslacem te je kao takvo slično briocheu. Jako je mekano, a prozračna krema od naranče ga savršeno nadopunjuje
Jednom kad je stavite u usta, neće mirisati na isti način. Najbolje vrijeme za mirisanje je nakon što puknete komadić čokolade jer ispušta sve arome, kaže britanska stručnjakinja
Uz sve drugo što se treba obaviti prije blagdana, kolači su jedna od najbitnijih stavka. Najbolji od svih su oni koji se brzo i jednostavno naprave, poput ovog. Uživajte!
Ova vrsta kolača mnogima je najdraža jer je vrlo ukusan, kremast i osvježavajuć, a jednostavno ga je napraviti, posebno ako se ne peče kao ovaj čiji recept donosimo u nastavku
Za oblik bundeve uzmite nož i svaku kuglicu zarežite na 8 jednakih dijelova. Svaki zarezani dio omotajte koncem - na taj način ćete dobiti oblik bundeve što će posebno oduševiti mališane
Tu su recepti i za preukusni mousse od limuna, vege okruglice od krumpira i mrkve, brzu krem juhu od brokule i sira... Pripremite ovog vikenda nešto što još niste jeli i uživajte
Radi se o odličnom, jednostavnom desertu kakav su pripremale naše bake. Jedni ga zovu pohanim jabukama, a drugi starinskim nazivom - jabuke u šlafroku
Imate li viška mandarina napravite jednostavan džem, a ukoliko vam je ponestalo kruha, pripremite pahuljaste kruščiće koji idu uz svaki obrok. Tu su i recepti za tjesteninu s inčunima, zapečene tortilje...
Iskoristi svoj Oranž