To je to što me zanima!

Toksična ponašanja na poslu koja se ne cijene i štete vam

Dok većina misli da radi sve kako treba, postoji toliko toksičnih navika koje radimo na radnom mjestu, a koje poništavaju sav naš naporan rad. Na poslu izbjegavajte tračanje, skrivanje stvari...
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:

MOŽETE ODRŽATI REŽIM ZDRAVE PREHRANE I DOK RADITE KOD KUĆE

Mislite da ste jako dobar zaposlenik, a opet se osjećate kao da nikada ne dobijete zahvalnost koju zaslužujete? 

POGLEDAJTE VIDEO: Tonia (19) uživa u svom novom poslu: ‘Ništa mi nije teško, sviđa mi se ovdje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dok većina misli da radi sve kako treba, postoji toliko toksičnih navika koje radimo na radnom mjestu, a koje poništavaju sav naš naporan rad, piše Miss Kyra. 

Ove navike ne biste smjeli raditi na poslu:

1. Tračevi na radnom mjestu

Mislite da su tračevi na radnom mjestu apsolutno bezopasni? Često se takvi razgovori prošire i mogu naštetiti vašim kolegama, a i vama. No to ne dovodi u pitanje samo vaš ugled. Organizacije uvijek budno prate zaposlenike koji uvijek imaju nešto loše za reći te se uvijek vrlo brzo mogu riješiti takvih zaposlenika.

Kako to riješiti? Najlakši način za to je zamoliti svoje kolege da s vama razriješe problem ili nedoumice ako postoje. Ako se nađete u takvim okolnostima tračeve zadržite za sebe i nemojte komentirati. Tako ćete održati bolji odnos s kolegama i drugim zaposlenicima, a i zdravije radno okruženje.

2. Skrivanje stvari pod tepih

Šokantno je što mnogi neke stvari radije prešute i 'skrivaju ih pod tepih' nego da o tome vode iskren i smiren razgovor. Nažalost, većina shvati da je iskren razgovor puno bolja opcija tek nakon. S tim stvarate problem sebi, svom šefu i drugim zaposlenicima.

Ako imate pitanje za svog šefa ili za svoj tim slobodno ga izrecite. Teške razgovore treba pravilno voditi u radnom okruženju, a guranje pod tepih jednostavno nije način da se to postigne. Jasna komunikacija je ključ!

3. Nemam vremena za to

Možete biti najtalentiraniji zaposlenik, a istovremeno biti sigurni da ništa neće sabotirati vašu karijeru poput odugovlačenja. U slučaju da vam se čini da dajete sve od sebe do posljednjeg trenutka i svejedno odložite važne projekte za sljedeći dan, tada sigurno radite loše sebi i kolegama koje rade s vama na projektu.

Odgađanje je ružna navika i samo pažnjom ga možete izmijeniti. Jednom kada iskusite dovršavanje posla na vrijeme, automatski ćete to željeti češće. Ne zaboravite da u mislima stalno imate viziju nagrade (manje stresa).

4. Loš govor tijela i ostali loši oblici komunikacije

Djela govore glasnije od riječi, posebno u profesionalnim vodama. Ako imate naviku okretati oči, neprestano zijevati ili sjediti u uredskoj stolici na što je moguće ležerniji način, onda imamo loše vijesti za vas. Iako se sve to može činiti beznačajnim, ono nikada ne prolazi nezapaženo i uvijek stvara loš dojam. 

Neprestano se podsjećajte da se nalazite u profesionalnom okruženju koje zahtijeva da budete svjesni svog tijela. Primijetite one oko sebe i pogledajte što izgleda prikladno, a što ne.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:

ŽIVOT SE VRAĆA U 'NORMALU' ALI STRAHOVI OD ZARAZE MOGU JAČATI

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare