To je to što me zanima!

Top 10 mjesta za glamping - luksuzni kamping u Hrvatskoj

Volite prirodu, ali vam je teško odreći se luksuznih stvari? Onda je za vas idealan odlazak na glamping - luksuzno kampiranje. Pogledajte koja su najbolja glamping mjesta u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Glamping, odnosno ‘glamurous camping’ ili ti glamurozno/luksuzno kampiranje spaja klasično kampiranje u prirodi sa pogodnostima doma ili apartmana i moderne tehnologije. Koncept uglavnom predviđa ili potpuno opremljene montažne drvene kućice ili veće šatore sa čvrstom podlogom u kojima nikakve vremenske neprilike ne mogu poremetiti vaš mir.

ŠTO IH VRAĆA U NORMALU Lijek za stres: Blizancu treba avantura, a Ribama meditacija

Smisao u glampingu vide oni koji nisu zagriženi kamperi, koji vole prirodu i žele vrijeme provoditi u njoj, ali isto tako cijene komfora koji lokacija ima. Glamperi ne žele sjediti u blatu ako padne kiša i ne žele se pržiti na suncu ako parcela u kampu nije odgovarajuća, mučiti se sa strujom, kuhanjem na jednom kuhalu, prijenosnim frižiderom i ostalim stvarima u kojima kamperi uživaju.

NAPRAVILI EKSPERIMENT Znate li koja je prikladnija boja odjeće za sunce, crna ili bijela?

Pogledajte deset najboljih mjesta za glamping u Hrvatskoj:

1. Kamp Lanterna, Poreč

U Kampu Lanterna  smješteno je glamping selo. Ove sezone je dodano sedam novih kućica, a glamperi mogu uživati u posebnom bazenu i plaži koja je nadohvat ruke. Naselje je smješteno iznad plaže, a pruža pogled na prekrasno more i grad Novigrad.

Šatori su veličine 9 x 4 metra i imaju po dvije sobe svaki - jednu za roditelje i jednu za djecu s dva dječja kreveta na kat. Opremljeni su kupaonicom i tušem, potpuno namještenom kuhinjom i prostranom terasom s visećom ležaljkom i lounge sjedećim garniturama. Svaki šator ima satelitsku televiziju, mikrovalnu, aparat za kavu i sve ostale sitnice potrebne za potpuni užitak.

2. Kamp Mon Perin, Bale

Za sve ljubitelje netaknute prirode, ali željne dodatnih udobnosti i odmora daleko od vlastitog doma, mobilne kućice u kampu Mon Perin idealno su mjesto za kampiranje i uživanje u prelijepim plažama i bistrom moru.

Prostrane klimatizirane mobilne kućice s natkrivenom terasom i pogledom na more i šumu savršeni su izbor za komotan boravak u prirodi. među različitim tipovima mobilnih kućica, svatko može pronaći idealan smještaj za sebe.

3. Glamping Čikat, Lošinj

U sklopu kampa u uvali Čikat na Lošinju nalazi se i glamping područje sa safari šatorima za sve avanturiste. Borova šuma u kojoj je smješten, blizina mora i vanjski bazen su i ovdje plus, ali sve će djecu posebno oduševiti vodeni park.

Svaki šator opremljen je kuhinjom s hladnjakom i pločom za kuhanje, a može primiti do šestero ljudi. Bez sumnje, kamp je odličan odmor za sve željne prirode.

4. Glamping Zaton

Safari šatore možete isprobati i u turističkom naselju Zaton. Deset šatora je savršeno uklopljeno u mediteransko zelenilo te kombinira intimnost kampiranja sa svijetom luksuznog odmora.

Raskošna oprema, namještaj koji podsjeća na safari, pozornost usmjerena na svaki detalj i lokacija koja pruža maksimalnu privatnost čini glamping šatore u Zatonu izvrsnim odabirom za sve one u potrazi za kampiranjem s dozom glamura.

5. Kamp Šimuni, Pag

Sve mobilne kućice u Camping Villageu Šimuni imaju natkrivenu terasu s vrtnom garniturom, parkirno mjesto, spojeni dnevni boravak s opremljenom kuhinjom, štednjak i hladnjak, a svaka mobilna kućica ima satelitsku televiziju te klima uređaje.

Iznajmite mobilnu kućicu i dođite kad god poželite u svoj svijet sunca, mora i Mediterana. Pogled s terase mobilne kućice otkriva čari paškog arhipelaga, a prostranost kućica garantira komfor.

6. Glamping Zagreb

Za sve koji ne dovezu vlastitu kuću sa sobom, u kampu Zagreb pored jezera Rakitje, možete odabrati boravak u modernim drvenim bungalovima uz jezero.

U ponudi su 3 bungalova s kuhinjom za 2-4 osobe, deluxe bungalov s hidromasažnom kadom za 2 osobe, wellness suite s vodenim krevetom, hidromasažnom kadom, finskom saunom i velikom terasom za sunčanje s pogledom na jezero za 2 osobe i glamping šator.

7. Mobile Homes Relax Park, Umag

Mobilne kućice Relax Park Umag nalaze se u hladovini borova, u neposrednoj blizini plaže. Sve klimatizirane mobilne kućice imaju terasu s ležaljkama i vanjskom blagovaonicom, a opremljene su klima uređajem i WiFi-jem.

Svaka kućica ima dvije spavaće sobe, vlastitu kupaonicu s tušem, sušilo za kosu i besplatni kozmetički pribor. Na licu mjesta i u okolini možete uživati u mnoštvu aktivnosti - uključujući biciklizam, planinarenje i jedrenje na dasci.

8. Plage Cachée Glamping, Vrboska

Skrivena u borovoj šumi, nalaze se četiri safari šatora koji nude jedinstven i prekrasan luksuzni doživljaj kampiranja u prirodi, a nalaze se u blizini kristalno čiste vode otoka Hvara.

Jedinice uključuju perilicu rublja, potpuno opremljenu kuhinju s perilicom posuđa, vlastitu kupaonicu sa sušilom za kosu i besplatnim kozmetičkim priborom te pogled na more.

9. Kamp Klenovica, Klenovica

Mobilne kućice nalaze se u ribarskom naselju Klenovica, a smještene su uz dugačku šljunčanu plažu, dva restorana i dječje igralište.

Bungalovi obuhvaćaju natkrivenu drvenu terasu s prostorom za sjedenje. Kuhinja uključuje blagovaonicu, a vlastita kupaonica opremljena je tušem te sve kućice imaju klima uređaj.

Objekt obuhvaća bife i à la carte restoran Ribarska koliba Valentin, koji poslužuje riblje specijalitete i širok izbor vina, u kojima gosti mogu uživati uz more. Gosti mogu besplatno koristiti vanjske bazene.

10. Plitvice Holiday Resort

Resort Turist Grabovac nalazi se na tihoj i mirnoj lokaciji okružen visokim borovima i blagim brežuljcima. Kompleks obuhvaća smještajne jedinice u glavnoj zgradi i u drvenim kućama. U cijelom je objektu dostupan besplatni WiFi.

Sve sobe sadrže grijanje i TV sa satelitskim programima. Obuhvaćaju uglavnom drveni namještaj, uključujući radni stol. Sadrže modernu vlastitu kupaonicu.

U blizini se gosti mogu baviti raznim sportovima poput slobodnog penjanja i kajakarenja te aktivnostima među kojima su paintball, biciklizam i jahanje.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 2

  • bolnaistina 02.08.2019.

    sve su lijepo opissli, ali ono najvažnije,a cijena????

  • MOC JE U ZNANJU 02.08.2019.

    Baš lepo . Udobni kreveti , kupatilo sa toplom vodom i blizina mora je ono što meni odgovara . :-)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare