To je to što me zanima!

Torta s jagodama, čokoladom i mascarponeom za osvježenje

Torte sa sirom sve su popularnije, a verzija s jagodama i čokoladom zadovoljit će sve sladokusce. Poslužite ju potpuno ohlađenu kao pravo osvježenje u ljeto
Vidi originalni članak

Sastojci:

Biskvit: 

  • 1 šalica smeđeg šećera
  • 1/2 šalice oštrog brašna 
  • 1/2 šalice glatkog brašna 
  • 1 žličica praška za pecivo 
  • 1 žličica sode bikarbone 
  • 1/2 šalice kakaa 
  • 1 jaje 
  • 1/2 šalice mlijeka 
  • 1/4 šalice ulja 
  • 1 vanilin šećer 
  • 1/4 šalice vrele vode

Mascarpone krema sa čokoladom

  • 250 gr mascarponea
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 60 g čokolade za kuhanje

Macarpone krema s jagodama

  • 100 g jagoda
  • 18 g  želatine
  • 5 žlica šećera

Još zanimljivih slanih i slatkih delicija pronađite na gastroblogu Foodiona ili Facebook stranici.

Barbara Črgar

Priprema: 

Upaliti pećnicu na 170 °C. Pomiješati sve suhe sastojke u jednoj zdjeli i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u drugoj zdjeli.  Postupno dodajte mokre sastojke u suhe da se sjedine. Dodajte vrelu vodu, promiješajte pjenjačom i preliti u kalup za pečenje (promjera 26 cm) u koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Stavite u pećnicu i pecite 40-45 minuta. Biskvit ostavite da se ohladi.

Krema sa čokoladom: Čvrsto izmiksajte vrhnje za šlag te dodajte mascarpone i miješajte dok se ne sjedini.  Podijelite smjesu u dvije zdjele. Čokoladu otopite na pari i ostavite da se malo prohladi.  Rastopljenu čokoladu dodajte u jednu zdjelu s mascarponeom i šlagom i promiješajte.

Krema s jagodama: Listiće želatina namočite u hladnoj vodi. Jagode narežite na manje komade i  stavite u lončić u koji ste prethodno stavili malo vode i šećer te kuhajte na vatri dok ne omekšaju. Pomoću štapnog mikser napravite pire i procijedite jagode da se riješite koštica. Želatinu ocijedite i umješajte u vrući pire od jagoda.  U drugu polovicu smjese  mascarponea i šlaga dodajte lagano prohlađeni pire od jagoda sa želatinom.

Ohlađeni biskvit prebacite na stalak za tortu i oko njega stavite kolut od kalupa za torte. Na biskvit dodajte mascarpone kremu s čokoladom pa sa jagodama. Tortu ostavite u hladnjaku minimalno 3 sata kako bi se krema stisnula. 

Napravite preljev od čokolade, prelijte preko ohlađene torte i ukrasite jagodama.

Idi na 24sata

Komentari 121

  • mily 16.05.2015.

    ooo da, poslije svih ovih trešanja, mogla bi se osladiti sa jednom fetom torte s jagodama:))

  • pravoipravicaibezfaksa 15.05.2015.

    oooo, da, ovo je kod mene već davno isprobano i prozvano kraljicom proljeća.... jagode i čokolada.... nježna sirna krema pogotovo kada je sa pravim slatkim vrhnjem ... i malo više čokoladnog dijela... mljac.... nema boljega... pravila sličnu kombinaciju prošli vikend za jednu prvopričesnicu ... a jagode su bile umoćene u bijelu čokoladu i uz doradu žutih latica od tičino mase, bile su divan buket na tortici ...

  • Eva B. 15.05.2015.

    Aaaaa brate ka da ju je dite radilo il zidar mislin mogla se malo i potrudit da lipše izgleda

Komentiraj...
Vidi sve komentare