To je to što me zanima!

Trajni tuš će izazvati otečenost kapka, no ipak je sve traženiji

Trajni make-up već neko vrijeme ima sve više obožavateljica diljem svijeta jer su spremne za fotografiranje čim se probude, a sada je na redu tuš koji je zapravo – mikro tetovaža
Vidi originalni članak

Trajno iscrtavanje obrva i usana jedna je verzija tetoviranja jer pigment ulazi u kožu, baš kao i kod novog trenda, iscrtavanja trajne linije tuša na kapku. Iako se mnogi boje jer je riječ o aplikaciji tik do ruba trepavica, trend je sve popularniji.

- Žene sve češće traže i varijantu koja nije tako vidljiva, bojanje samo oko trepavica, što daje dojam tamnijih i gušćih trepavica i definiranog oka - ističe Piret Aava, kozmetičarka iz salona Eyebrow Doctor u Los Angelesu.

Tuš kao pigment na kapku traje dosta dugo, od jedne do pet godina. U Americi ovaj tretman košta od oko 300 do 1500 američkih dolara. Nije bezbolan, ipak je riječ o 'pikanju' kapka. Iako je razina boli stvar osobnog doživljaja, činjenica je da je ovaj tretman dosta neugodan.

- Baš kao i kod svakog drugog tretmana koji uključuje bušenje kože, predlažem da se prije svega držite nekih mjera, kao što su izbjegavanje konzumiranja sastojaka koji razrjeđuju krv, poput crnog vina i aspirina, advil i aleve, a Accutane može usporiti proces zacjeljivanja kože – upozorila je dermatologinja Dr. Julie Russak.

Nakon aplikacije koža kapka malo otekne, no to splasne u roku od 72 sata. Kako bi otečenost što prije splasnula, dr. Russak predlaže obloge odnosno tople vrećice od čaja.

Osim toga, moguće je da se pojave i problemi s alergijom na boju, no zato bi se prije tretmana bilo dobro posavjetovati s dermatologom. To je važno, jer ako je osoba alergična na boju, moglo bi se pojaviti i ispadanje trepavica nakon tretmana.

Nakon bojanja kapka zabranjeno je prati oči oko 48 sati, a kad krastice krenu opadati, ne smiju se čupati i trgati.

- Nakon tretmana treba što manje općenito dirati oči i boraviti na suncu bez UV zaštite, no to su ionako općenita pravila - zaključuje dr. Russak. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 28.02.2020.

    svašta.

  • Letećamedvjedica 28.02.2020.

    Pa....ko voli, nek izvoli...

  • kajzer/soze/80🇷🇸 28.02.2020.

    Nema ona problem sa očima,ova sa naslovne..reklo bi se sa zubima😃

Komentiraj...
Vidi sve komentare