Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Trajni tuš će izazvati otečenost kapka, no ipak je sve traženiji

Trajni tuš će izazvati otečenost kapka, no ipak je sve traženiji
1

Trajni make-up već neko vrijeme ima sve više obožavateljica diljem svijeta jer su spremne za fotografiranje čim se probude, a sada je na redu tuš koji je zapravo – mikro tetovaža

VIDEO

Trajno iscrtavanje obrva i usana jedna je verzija tetoviranja jer pigment ulazi u kožu, baš kao i kod novog trenda, iscrtavanja trajne linije tuša na kapku. Iako se mnogi boje jer je riječ o aplikaciji tik do ruba trepavica, trend je sve popularniji.

- Žene sve češće traže i varijantu koja nije tako vidljiva, bojanje samo oko trepavica, što daje dojam tamnijih i gušćih trepavica i definiranog oka - ističe Piret Aava, kozmetičarka iz salona Eyebrow Doctor u Los Angelesu.

Tuš kao pigment na kapku traje dosta dugo, od jedne do pet godina. U Americi ovaj tretman košta od oko 300 do 1500 američkih dolara. Nije bezbolan, ipak je riječ o 'pikanju' kapka. Iako je razina boli stvar osobnog doživljaja, činjenica je da je ovaj tretman dosta neugodan.

- Baš kao i kod svakog drugog tretmana koji uključuje bušenje kože, predlažem da se prije svega držite nekih mjera, kao što su izbjegavanje konzumiranja sastojaka koji razrjeđuju krv, poput crnog vina i aspirina, advil i aleve, a Accutane može usporiti proces zacjeljivanja kože – upozorila je dermatologinja Dr. Julie Russak.

Nakon aplikacije koža kapka malo otekne, no to splasne u roku od 72 sata. Kako bi otečenost što prije splasnula, dr. Russak predlaže obloge odnosno tople vrećice od čaja.

2020 Academy Awards in Los Angeles

Osim toga, moguće je da se pojave i problemi s alergijom na boju, no zato bi se prije tretmana bilo dobro posavjetovati s dermatologom. To je važno, jer ako je osoba alergična na boju, moglo bi se pojaviti i ispadanje trepavica nakon tretmana.

Nakon bojanja kapka zabranjeno je prati oči oko 48 sati, a kad krastice krenu opadati, ne smiju se čupati i trgati.

- Nakon tretmana treba što manje općenito dirati oči i boraviti na suncu bez UV zaštite, no to su ionako općenita pravila - zaključuje dr. Russak. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:46

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku