To je to što me zanima!

Traka za brtvljenje prozora smanjit će vam račun za grijanje

Trake se postavljaju lako pa ne trebate plaćati majstora, no treba imati na umu da se s vremenom na nekim dijelovima mogu istrošiti, pa je svake godine dobro provjeriti treba li ih zamijeniti
Vidi originalni članak

Uz dobru izolaciju kuće ili stana, troškovi grijanja mogu se smanjiti od 15 do 20 posto, kažu stručnjaci koji se bave uvođenjem centralnoga grijanja.

POGLEDAJTE VIDEO Kako dom učiniti toplijim:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kad je riječ o kući, to prvenstveno znači da je važno postaviti kvalitetnu fasadu, ali i izolaciju u podrumu i na tavanu, kako s te dvije strane u kuću ne bi ulazio hladan zrak.

VODITE EVIDENCIJU Zapisujte i otkrijte gdje vam sve ‘kapa’ novac: Počnite paziti kako trošite i više ćete uštedjeti

U višestambenim zgradama s većim brojem stanova korisno je voditi računa o tome da redovito održavamo stolariju, odnosno da zamijenimo prozore i vrata koji ne "dihtaju" kako treba.

Pritom nije nužno da se drvena stolarija zamijeni za PVC, jer kad je drvo dobro održavano i bez oštećenja, ono će pružati odličnu termoizolaciju.

Naravno, riječ je o značajnom trošku, pa ako nemate novca za veće renoviranje, svakako vrijedi razmisliti o nabavi traka za brtvljenje prozora i vrata, kojima ćete spriječiti da kroz njih ulazi hladan zrak.

ZA MANJE RAČUNE Redovito čistite filtar perilice i perite na eko ciklusu za uštedu

Trake se postavljaju lako pa ne trebate plaćati majstora, no treba imati na umu da se s vremenom na nekim dijelovima mogu istrošiti, pa je svake godine dobro provjeriti treba li ih zamijeniti. Ako o tome vodite računa, računi za grijanje sigurno će biti manji. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • savskokupaliste 25.11.2022.

    Slat će račune u malim kovertama??

  • MEDENA_ 25.11.2022.

    Kod mene svi PVC prozori i svi dihtuju super . :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare