Lifestyle

Komentari 4

Traka za brtvljenje prozora smanjit će vam račun za grijanje

Traka za brtvljenje prozora smanjit će vam račun za grijanje

Trake se postavljaju lako pa ne trebate plaćati majstora, no treba imati na umu da se s vremenom na nekim dijelovima mogu istrošiti, pa je svake godine dobro provjeriti treba li ih zamijeniti

Uz dobru izolaciju kuće ili stana, troškovi grijanja mogu se smanjiti od 15 do 20 posto, kažu stručnjaci koji se bave uvođenjem centralnoga grijanja.

POGLEDAJTE VIDEO Kako dom učiniti toplijim:

Kad je riječ o kući, to prvenstveno znači da je važno postaviti kvalitetnu fasadu, ali i izolaciju u podrumu i na tavanu, kako s te dvije strane u kuću ne bi ulazio hladan zrak.

U višestambenim zgradama s većim brojem stanova korisno je voditi računa o tome da redovito održavamo stolariju, odnosno da zamijenimo prozore i vrata koji ne "dihtaju" kako treba.

Radiator and thermostat

Pritom nije nužno da se drvena stolarija zamijeni za PVC, jer kad je drvo dobro održavano i bez oštećenja, ono će pružati odličnu termoizolaciju.

Naravno, riječ je o značajnom trošku, pa ako nemate novca za veće renoviranje, svakako vrijedi razmisliti o nabavi traka za brtvljenje prozora i vrata, kojima ćete spriječiti da kroz njih ulazi hladan zrak.

Trake se postavljaju lako pa ne trebate plaćati majstora, no treba imati na umu da se s vremenom na nekim dijelovima mogu istrošiti, pa je svake godine dobro provjeriti treba li ih zamijeniti. Ako o tome vodite računa, računi za grijanje sigurno će biti manji. 

Najčitaniji članci