To je to što me zanima!

Stjuardese osim što putuju, pate od tjeskobe i nesanice

Ako jedan let umara, pitanje je onda kako je onima koji od toga žive. Oni sate provode u 'kontejneru pod pritiskom', a tu su i putnici koje nekada treba smirivati ili koji znaju stvoriti neugodnosti
Vidi originalni članak

Svi smatraju da je biti stjuardesa posao iz snova, no svaka medalja ima dvije strane. Mnogi to vide kao fenomenalnu priliku za putovanje svijetom. Iako ima svoje dobre strane, kabinsko osoblje ne živi luksuznim životom.

Život u zraku može dovesti do lošeg mentalnog zdravlja, poremećaja spavanja te do zloupotrebe supstanci poput alkohola. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nije novost da mnogi pate od nesanice i tjeskobe - kaže Adrianna, stjuardesa koja više od deset godina radi u američkoj aviokompaniji. 

- Mnogi od nas pate jer vrijeme provodimo u uskom hodniku gdje smo ljudima na usluzi i nismo u mogućnosti pokazati naše stvarne emocije - kaže te dodaje da ponekad vrišti i psuje u snu jer je to jedini način da izbaci negativnu energiju.

Pritisak

Ako jedan let umara, pitanje je onda kako je onima koji od toga žive. Oni sate provode u 'kontejneru pod pritiskom', a tu su i putnici koje nekada treba smirivati ili koji znaju stvoriti neugodnosti. Stjuardese moraju uvijek imati osmijeh na licu.

Unatoč brojnim satima provedenim na aerodromu, stjuardesa je plaćena samo kada su vrata aviona zatvorena. U međuvremenu, neprestano prebacivanje iz jedne vremenske zone u drugu, donosi posljedice poput promjena raspoloženja, umora i problema s probavom. 

SVAĐA ZBOG KOMOCIJE Spustila sjedalo u avionu, a onda je putnik iza nje poludio...

- S druge strane jednom kada to postanete, teško je odustati. Plaća se poveća s godinama, a i otkaz je neizvjestan put i teško je mijenjati karijeru - kaže te dodaje da kabinsko osoblje zajedno prolazi sve i to često uz piće u hotelskim barovima na pauzi između letova. 

- Ljudi tako nakon niza godina postanu i alkoholičari - kaže.

Izolirani su i često usamljeni je često propuštaju biti s obiteljima za vrijeme blagdana, piše Quartz. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 01.03.2020.

    Jedno je sigurno, ne pate od nejebice.

  • MAKANTAHI 01.03.2020.

    i gledaju za smotaju nekog pilota pa da odu na porodiljni

Komentiraj...
Vidi sve komentare