To je to što me zanima!

Trik s papirnatom vrećicom koji pomaže da avokado brže sazre

Avokado možete staviti i u papirnatu vrećicu s bananom ili jabukom. Zatvorite vrećicu i čuvajte na toplom. Kada koža postane tamnije zelena i popusti pod blagim pritiskom, avokado se može jesti
Vidi originalni članak

Avokadu je obično potrebno nekoliko dana da omekša kada postaje spreman za konzumaciju i rezanje. Srećom, postoji jednostavan trik za brže sazrijevanje avokada, a sve što vam treba je smeđa papirnata vrećica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Metoda papirnate vrećice

Otprilike dva dana prije nego što poželite uživati ​​u avokadu, jednostavno ga stavite u smeđu papirnatu vrećicu i zatvorite. Ostavite ga na radnoj površini ili u smočnici i pustite da odradi svoje. Ova metoda je korisna i za drugo voće, kao što su breskve, mango, šljive ili rajčice. Imajte na umu da ovaj trik funkcionira samo sa smeđom papirnatom vrećicom, budući da će plastične vrećice zadržati vlagu i rezultirati s plijesni.

HRANJIVO VOĆE 5 blagodati šljiva: Olakšavaju probavu i jačaju strukturu kosti

Avokado možete staviti i u papirnatu vrećicu s bananom ili jabukom. Zatvorite vrećicu i čuvajte na toplom. Kada koža postane tamnije zelena i popusti pod blagim pritiskom, što obično traje jedan do tri dana, avokado je spreman za konzumaciju. Ako nemate nikakvo drugo voće pri ruci, možete staviti avokado u vrećicu nekuhane riže.

Zašto trik s papirnatom vrećicom funkcionira? Sazrijevanje je rezultat otpuštanja plina etilena koji zapravo pokreće proces truljenja voća. Procesi razgradnje čine breskvu, krušku ili avokado ukusnijim - bit će mekši i slađeg okusa s manje kiseline, škroba i mekših staničnih stijenki - ali samo ako ih izvadite u pravo vrijeme, dok se još nisu pokvarili. 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare