To je to što me zanima!

Trikovi koji štede vrijeme: Luk će najbolje 'narezati' gulilica

Proširite vidike pa neka vam uobičajena kuharska pomagala posluže i za neke druge radnje - gulilicu za krumpir iskoristite da tanko narežete luk, a čašu da zgnječite - bananu...
Vidi originalni članak

1. Staklenku ćete najlakše otvoriti gumenom rukavicom

Problem kod otvaranja staklenki je sklizavost poklopca. Zato na ruku navucite gumenu rukavicu za pranje i otvorite je bez problema. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

2. Rezanci "cure" iz vrećice

Zamijesite tijesto za noklice, od jaja, brašna, malo soli i ulja, ali neka je smjesa rjeđa. Napunite tijestom vrećicu, pa stavite nad kipuću vodu ili juhu. Čačkalicom ili drugim oštrijim štapićem probušite rupe i ostavite da rezanci cure. 

14 ODLIČNIH SAVJETA Za kuhanje bez muke: Najbolji trikovi chefa Gordona Ramsaya

3. Luk za salatu "narežite" gulilicom

Luk koji želite dodati, primjerice krumpir salati, prvo ogulite i prerežite na pola, a kako biste dobili tanke kriške, upotrijebite gulilicu za krumpir. Krenite s unutrašnje strane luka. 

4. Oživite limun

Ako vam je polovica limuna ostala od dana prije i već joj se kora pomalo počela sušiti, uronite ju zdjelicu s vodom, ali je nemojte cijelu pokriti. Limun će u pola sata ponovno oživjeti i biti spreman za daljnju upotrebu. 

OLAKŠAJTE SI POSAO 22 super trika za kuhanje: Bit ćete brži, efikasniji i sretniji

5. Banana se reže i čašom

Ako bananu stavljate u voćnu salatu ili pripremate djeci, lakše ćete ju jesti ako od nje napraviti polukašu, a to ćete postići ako ju na tanjuru zdrobite - čašom preokrenutom naopačke, odnosno njenim rubovima. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 01.11.2019.

    ovo za luk treba pokušati

Komentiraj...
Vidi sve komentare