To je to što me zanima!

Trikovi profesionalaca: 'Trojke' čuvaju red u vašem ormaru

Svečana i "obična": Odjeću možete podijeliti i na onu koju nosite u svečanim prilikama te onu za svaki dan, a organiziranje po bojama samo će unijeti zbrku
Vidi originalni članak

Kako biste savršeno organizirali ormar, za početak izvadite sve stvari koje u njemu držite pa obrišite prašinu s polica, ladica i prečki. 

Metalne vješalice oštetit će odjeću, a u plastičnim vrećama neće “disati”

Nakon toga razvrstajte odjeću u tri skupine; ono što ostaje, što ćete darovati i što ćete baciti. Pritom sačuvajte samo onu odjeću koja vam odgovara veličinom te u kojoj se osjećate udobno. Ako neki komad niste nosili više od godinu dana, to je pouzdan znak da vam više ne treba u ormaru. Zatim odabranu odjeću koju ćete sačuvati organizirajte u tri dijela ormara. U prvi stavite klasične odjevne predmete koje najlakše možete kombinirati, drugi dio rezervirajte za komade koji se ne mogu tako lako “upasirati”, primjerice one s volanima ili printevima, a treći dio odvojite za odjeću koju gotovo stalno nosite. Nju možete odvojiti u posebne vreće te odlučiti da je nećete nositi mjesec dana kako vam ne bi potpuno dosadila. A ormar će biti uredniji i ako odaberete vješalice istih boja. No mekane vješalice najbolje su za odjeću osjetljivih materijala poput svile, plastične za košulje, a drvene za jakne i kapute.

Remenje na posebne vješalice

Da se ne bi zapetljalo i zagubilo u ormaru, remenje, i to osobito od tvrđih materijala, objesite na posebne vješalice s kukicama. 

Fotografije za manju zbrku

Cipele poslažite na dno oramara, najbolje u prozirne kutije ili kartonske na koje ste nalijepili fotografije cipela koje se u njima nalaze. 

Modne dodatke u posebne kutije

Čarape, rublje, kravate, nakit te ostale modne dodatke razvrstajte u posebne kutije kako biste ih lakše pronašli i sačuvali od oštećenja. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • num_1 15.11.2012.

    kud bacat kad nam uvijek nekaj fali??? I ja imam sortirano po tipu odjevnog predmeta i po boji- i to super funkcionira.

  • asdfghjk8003 30.10.2012.

    ja sam prosli tjedan izbacila pola stvari iz ormara, a sada....nova kolekcijaaa!!!!!!!!

  • Nalla 19.10.2012.

    Ma i ja se trudim držati ormar urednim, sve posloženo u kutijama, na vješalicama, ali malo mi mjesta, definitivno premalo...eh da mi je imati neku dodatnu malu sobu da od nje napravim ormar...ah ah... :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare