To je to što me zanima!

U baby formuli je više aluminija nego što je dopušteno u vodi

Top marke mliječnih formula poput Aptamila i Hipp Organica sadrže prevelike količine metala aluminija, što može dovesti do neuroloških bolesti i oštećenja kosti
Vidi originalni članak

Mliječne baby formule koje služe kao nadomjestak prehrani umjesto dojenja sadrže oko 100 puta više aluminija nego majčino mlijeko, što kod djeteta u kasnijoj dobi može izazvati zdravstvene probleme, piše Daily Mail.

Top marke mliječnih formula poput Aptamila i Hipp Organica tako sadrže veće količine aluminija nego su dopuštene u vodi za piće, pokazalo je istraživanje Sveučilišta Kent koje je obuhvatilo više od 30 baby formula.

Prijašnje su studije pokazale povezanost aluminija s neurološkim bolestima, defektima kosti i demencijom u kasnijem životu. Stoga stručnjaci pozivaju proizvođače da dramatično smanje količine aluminija te točno navedu koliko ga baby formula sadrži, kako bi roditelji bili informirani pri kupovini.

- Vjerujemo kako je u baby formulama previše aluminija, što ugrožava ljudski život u njegovoj najosjetljivijoj fazi, a posljedice nisu trenutne, već dugoročne - rekao je voditelj studije, profesor Chris Exley.

Pazite što pričate, bebe slušaju i pamte riječi još u maternici

Idi na 24sata

Komentari 31

  • zahira45 13.10.2013.

    Pa kojim miljekom hraniti bebu od 6mjeseci. Sad je na Aptalmilu. Ima tko savijet?

  • Burberry 13.10.2013.

    Buduće majke-dojite svoju djecu dokle god možete,nikakve dohrane do 9 mjeseci,samo se zdravo hraniti i ne glumatati raznorazne dijete da što prije stanete u stare traperice nego kvalitetno jesti.Dojila sam dugo svoju djecu,cure su sad već školarke,nema nikakvih alergija i bolesti.Priroda se pobrine najbolje,samo što mnoge žene ne žele dojiti jer se boje da će im cicke stradati..znam masu takvih primjera,pa im sad djeca muku muče s alergijama i bolestima,astmama i sl.

  • muskarac 12.10.2013.

    jiiuuuu ja nisam majka jos... ali kad vidim kako majke sopaju dicu tom umjetnom hranom i jos sebe uvjeravaju kako su te kemije zdrave i gledaju mene priko oka kao vjesticu kad kazem da ja necu bit lina svome ditetu skuvat juhicu i zgnjecit mrkvicu i kumpir i za desert jabukica i bananica ! ja u zivotu cokolino u usta nisam stavila nece ni moje dite... ako budem mogla davat cu svoje mliko i ostalo sta majka priroda da... ajde moze cokolada

Komentiraj...
Vidi sve komentare