To je to što me zanima!

U borbu protiv "narančine kore" maslacem i kivijem

Borba protiv celulita vrlo je zahtjevna, ali ako promijenite način života, imajte strpljenja i discipline jer će se sav vaš uloženi trud isplatiti
Vidi originalni članak

Uzroci celulita mogu biti različiti, od kemikalija u hrani i lijekova, koji lako utječu na ženske hormone mijenjajući strukturu masnih stanica i stvarajući “narančinu koru”, do premalo kretanja, loše cirkulacije, povećanog stresa ili genskog nasljeđa. Borba protiv celulita vrlo je zahtjevna, ali ako promijenite način života, imajte strpljenja i discipline jer će se uloženi trud isplatiti. Počnite od prehrane jer uvelike utječe na pojavu celulita. Prije svega izbjegavajte slatku, slanu, masnu, a osobito prerađenu hranu jer se toksini i kalorije iz nje talože u masnim stanicama, što dovodi do nakupina celulita. Prerađenu hranu zamijenite svježim voćem i povrćem, cjelovitim žitaricama te mahunarkama, jedite puno ribe, nemasnog mesa i malomasne mliječne proizvode. Ako možete, u prehranu uključite egzotično voće poput ananasa, manga, grejpa ili kivija. Prehrana bi trebala biti bogata vlaknima jer poboljšavaju cirkulaciju i kožu iznutra.
Vitamin C također je važan jer djeluje antioksidanski i potiče cirkulaciju, pa tako sprečava zadržavanje tekućine, a u kombinaciji s vitaminom E održava bolju elastičnost vezivnog tkiva. Tijekom kuhanja umjesto običnog ulja rabite maslac ili neprerađeno kokosovo ulje, a u salate stavljajte ekstra djevičansko maslinovo ulje. Izbjegavajte obilne obroke, pokušajte jesti više puta na dan te pijte najmanje dvije litre vode. Važno je potaknuti metabolizam i izlučivanje vode jer smanjivanjem vode u masnim stanicama smanjuju se nakupine celulita.

BEZ VJEŽBANJA NEMA DOBRIH REZULTATA
Ako niste naviknuti puno vježbati, počnite polako. Vježbanjem ćete se riješiti masnih naslaga, učvrstiti mišiće i smanjiti celulit. Imate li problema s motivacijom, pitajte prijateljicu da vam se pridruži u teretani ili razgovarajte s osobnim trenerom. 30 minuta vježbe na dan već puno znači.
 
ETERIČNA ULJA PRODIRU U DUBLJE SLOJEVE
Područja zahvaćena celulitom pokušajte masirati eteričnim uljima od smreke, čempresa ili ružmarina. Pokreti potiču cirkulaciju, a masaža može izazvati naticanje, zbog čega koža izgleda zategnutije, ali samo privremeno. Glina također pomaže.

KOFEIN JE GLAVNI SAVEZNIK U BORBI PROTIV CELULITA
Kofein poboljšava cirkulaciju, razbija masne stanice i potiče izlučivanje vode, pa je glavni sastojak anticelulitnih krema. Talog od kave ili mljevena zrna pomiješajte s maslinovim uljem, time namažite područja zahvaćena celulitom, omotajte folijom i ostavite da djeluje desetak minuta.

KREME POMAŽU, ALI SAMO U KOMBINACIJI SA SVIM OSTALIM
Ako se odlučite za anticelulitne kreme, odaberite one koje sadrže kofein, mentol ili guaranu, biljku koja učinkovito uklanja štetne tvari iz organizma i otapa masnoće. Dok nanosite kremu, masirajte lagano kožu jer time poboljšavate njezin učinak. Kreme pomažu zategnuti površinski sloj kože, a prehrana i vježbanje iznutra.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • black25 04.03.2010.

    Evo ovako...probah do sada sljedeće proizvode protiv celulita; \"crvenu\" Eveline kremu, Afrodita cekropija, Avonove kreme, Oriflame, Garnier, Nivea, Balea..i tko zna što još ne. Ovo iz članka još nisam, niti neću, jer samo im je jedno svima zajedničko; ne djeluju. Dakako,tu su i pričice o tjelovježbi... to vjerojatno jedino (donekle) djeluje, ali to mi se ne da... Onda pričice o zdravoj hrani..tu moram napomenuti da se stvarno manje više zdravo hranim (jako puno voća i povrća, masnoće na mjeru i manje, šećera isto tako.. itd,itd),a moja baka koja je sa sela i koja je živjela na špeku, šniclima, čvarcima, masti na kruhu (dakle, prava slavonska kuhinja) je umrla s manje celulita (nije ga imala skoro ništa) od mene sad,a imam 28 god... Tako da...nou koment....

Komentiraj...
Vidi sve komentare