To je to što me zanima!

U 'mikrovalnoj' začini postaju slasniji, a kokice hrskavije

Osim za pripremu hrane, mikrovalna pećnica može biti i uređaj za dezinfekciju koji će uništiti sve bakterije. Također, mikrovalovi vraćaju vlažnost maskari i kremama
Vidi originalni članak

Osim za podgrijavanje ostataka ručka, u mikrovalnoj pećnici možete zagrijati i slaninu, a ona će za 40-ak sekundi postati mnogo ukusnija. Ako grijete i luk, izbjeći ćete suze dok ga sjeckate. Začinsko bilje poput korijandra i bosiljka možete dodatno osušiti u pećnici, a ono će, kao i povrće, poprimiti bolju aromu. Ako želite da kokice budu veće, ukusnije i hrskavije, najprije zagrijte posudu s vodom, a zatim kokice pecite prema uputama. 

Osim za pripremu hrane, mikrovalna pećnica može biti i uređaj za dezinfekciju koji će učinkovito uništiti sve bakterije. Ubacite na minutu istrošene spužve za čišćenje i daske za rezanje (obvezno namočite i uklonite sve metalne dijelove). Također, mikrovalovi će vratiti vlažnost i maskari, vosku, maskama za lice, kremama te losionima. 

U mikrovalnu pećnicu ne stavljajte metalno posuđe jer se od njega zrake odbijaju i mogu oštetiti uređaj. Aluminijsku foliju možete rabiti za zaštitu od prekuhavanja, no samo u malim komadima i ne preblizu stijenki pećnice jer će doći do iskrenja. Ni stakleno posuđe ne ostavljajte na visokim temperaturama jer može puknuti te uvijek uklonite poklopac. Kako bi zadržali vlažnost hrane i spriječili prskanje masti, poslužite se masnim papirom.

Minuta - i med ponovno teče

Med koji se iskristalizirao vratit ćete u tekuće stanje ako ga zagrijete u mikrovalnoj pećnici na srednjoj temperaturi do minute. 

Čuva vlažnost i svježinu kruha

U mikrovalnu ne ulazi zrak kad je zatvorena. Ako je ne upotrebljavate, u njoj možete čuvati kruh, koji će dugo ostati svjež i mekan. 

Dvostruko više ocijeđenog soka

Iz svježeg limuna, naranče ili limete dobit ćete dvostruko više soka ako ih na niskoj temperaturi grijete 20-ak sekundi.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ribaribigrizerep0 29.03.2011.

    I zrak je fuj pa ga nećemo disati, 90% hrane je zagađeno, GMO i tretirano sa milijun raznih otrova... Ovako ili onako.. današnje generacije nece umirati od starosti nego od raznoraznih boleščina. Ako nas ne ubiju hrana i zrak, ubiti ce nas stres pa ajmo sad razglabati do besvijesti čega ima ili nema u ovom ili onom. Daj živite dok se živi..

  • Emiliia 10.03.2011.

    koristi mikrovalnu ali još nisam čula da je dobra uglavnom sam, čula samo loše

  • majorette 10.03.2011.

    "Ako želite da kokice budu veće, ukusnije i hrskavije, najprije zagrijte posudu s vodom, a zatim kokice pecite prema uputama." Voda??? Kokice?? Uostalom, dokazano je da su kokice iz mikrovalne kancerogene jer vrećice u kojima se prodaju presvlače perfluorooktanoičnom kiselinom, koja može izazvati rak. Osim toga ukusni lažni maslac u kojem je natopljeno zrnje u vrećici sadrži kemikaliju diacetyl, poznati poboljšavač ukusa koji se povezuje s bolestima bronhija i pluća.

Komentiraj...
Vidi sve komentare