Osim za pripremu hrane, mikrovalna pećnica može biti i uređaj za dezinfekciju koji će uništiti sve bakterije. Također, mikrovalovi vraćaju vlažnost maskari i kremama
U 'mikrovalnoj' začini postaju slasniji, a kokice hrskavije
Osim za podgrijavanje ostataka ručka, u mikrovalnoj pećnici možete zagrijati i slaninu, a ona će za 40-ak sekundi postati mnogo ukusnija. Ako grijete i luk, izbjeći ćete suze dok ga sjeckate. Začinsko bilje poput korijandra i bosiljka možete dodatno osušiti u pećnici, a ono će, kao i povrće, poprimiti bolju aromu. Ako želite da kokice budu veće, ukusnije i hrskavije, najprije zagrijte posudu s vodom, a zatim kokice pecite prema uputama.
Osim za pripremu hrane, mikrovalna pećnica može biti i uređaj za dezinfekciju koji će učinkovito uništiti sve bakterije. Ubacite na minutu istrošene spužve za čišćenje i daske za rezanje (obvezno namočite i uklonite sve metalne dijelove). Također, mikrovalovi će vratiti vlažnost i maskari, vosku, maskama za lice, kremama te losionima.
U mikrovalnu pećnicu ne stavljajte metalno posuđe jer se od njega zrake odbijaju i mogu oštetiti uređaj. Aluminijsku foliju možete rabiti za zaštitu od prekuhavanja, no samo u malim komadima i ne preblizu stijenki pećnice jer će doći do iskrenja. Ni stakleno posuđe ne ostavljajte na visokim temperaturama jer može puknuti te uvijek uklonite poklopac. Kako bi zadržali vlažnost hrane i spriječili prskanje masti, poslužite se masnim papirom.
Minuta - i med ponovno teče
Med koji se iskristalizirao vratit ćete u tekuće stanje ako ga zagrijete u mikrovalnoj pećnici na srednjoj temperaturi do minute.
Čuva vlažnost i svježinu kruha
U mikrovalnu ne ulazi zrak kad je zatvorena. Ako je ne upotrebljavate, u njoj možete čuvati kruh, koji će dugo ostati svjež i mekan.
Dvostruko više ocijeđenog soka
Iz svježeg limuna, naranče ili limete dobit ćete dvostruko više soka ako ih na niskoj temperaturi grijete 20-ak sekundi.