To je to što me zanima!

U Novu u Splitu možete uroniti na izložbi koja počinje u 00:15

Volite fotografiju? Još više volite more? Onda je izložba "More života" Dalibora Andresa koja se u Fotoklubu Split otvara u srijedu 1.siječnja u 00:15 sati prava adresa na kojoj možete uroniti u 2020.
Vidi originalni članak

Zaljubljenik u fotografiju i prirodu, a posebno u morska prostranstva, rođeni Siščanin Dalibor Andres (52) aparatom je zabilježio neke od najljepših kantuna Jadranskog mora.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Svjestan ekoloških promjena koje su zahvatile mnoga prirodna blaga pa tako i Jadran, izložbom želi pokazati svu ljepotu koja se skriva ispod morskih površina. Naime, izložba sadržava presjek radova koje je autor godinama stvarao roneći podvodnim ambijentom Jadrana, ali i mnogih oceana, rijeka i jezera.

Fotografijom se počeo baviti u osnovnoj školi, u ronjenje se zaljubio u ranoj mladosti, pa je podvodna fotografija nešto u čemu rado i često pliva.

Od 2002. aktivan je član Ronilačkog kluba Sisak, a kada uranja u morska prostranstva kaže da to čini "u ranojutarnjim satima, kada turisti još ne nahrupe na plaže i kada podvodni svijet nije narušen dnevnim košmarom". 

I upravo ta očaravajuća atmosfera dio je Andresovih radova. Ovdje vam donosimo nekoliko trenutaka koje je zabilježio u plavetnilu Jadrana te daleke Indonezije kao pozivnicu na izložbu u Fotoklubu Split s adresom u Marmontovoj 5 u Splitu, a autor poručuje: 

"Čuvajte more jer ono nije bezgraničan resurs!"

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 31.12.2019.

    more moramo čuvati

Komentiraj...
Vidi sve komentare