To je to što me zanima!

'U ruralna područja treba uvesti internet i usluge poput škola'

Na konferenciji je sudjelovala i Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije, koja tvrdi kako je u selima glavni problem nedostatak interneta koji je u današnje vrijeme nužan za funkcioniranje
Vidi originalni članak

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo" organizirala je konferenciju Ruralne Europljanke s ciljem osnaživanja ruralnih žena, poticanja njihovog umrežavanja i edukacije za rad u turizmu.

POGLEDAJTE VIDEO: Konferencija 'Ruralne Europljanke'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na konferenciji su sudjelovale brojne žene koje su uspješne u ruralnim biznisima te su došle podijeliti svoje priče i pokazati da se može.

- Sve ove žene pozitivne, rade na velikim poduzetničkim projektima, uzorne su i mogu biti primjer svima nama i pogotovo ljudima u svojim sredinama - naglasila je mr.sc. Dijana Katica, predsjednica Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo".

Tu su i stručnjakinje iz područja poljoprivrede i turizma, mr. sc. Marija Vučković, ministrica poljoprivrede, Tanja Cirba, načelnica Općine Lovas i Marijana Petir, predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, koje su došle podržati projekt i održati panel "Od izazova do uspjeha". Na panelu je sudjelovala i Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije, koja je navela glavne razloge zašto žene, ali i ljudi općenito bježe iz sela, a to je prvenstveno nedostatak usluga (škole, vrtića...).

Još jedan problem koji je navela je i nedostatak interneta koji je u današnje vrijeme nužan za funkcioniranje u suvremenom svijetu.

- Ta povezanost nužna je za poslovanje i dobra radna mjesta - istaknula je Šuica te istovremeno naglasila važnost Europskih fondova koji su usmjereni na ruralni razvoj u Hrvatskoj i koji mogu pomoći u njegovu napredovanju.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare