To je to što me zanima!

U samo par minuta napravite osvježavajući domaći sladoled

Ima li boljeg osvježenja tijekom vrućih ljetnih dana od sladoleda? Sigurno nema, a ako vam u škrinji ponestane ove poslastice donosimo vam brze recepte za ukusne domaće sladolede
Vidi originalni članak

1. Jednostavni sladoled od banane

Sastojci:

  • 2 zrele banane
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 1 jušna žlica bademovog mlijeka (ili sojinog, rižinog, a može i kravlje mlijeko)

Priprema:

Prije početka pripreme banane narežite na kolutove i zamrznite pa ih izvadite pola sata prije miksanja s ostalim sastojcima.

Miksanje traje sve dok ne dobijete finu kremu koju potom stavite u zamrzivač na 15-tak minuta.

2. Sladoled od šumskog voća

Sastojci:

  • 2 zrele banane
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 1 jušna žlica bademovog mlijeka
  • pola šalice zamrznutog šumskog

Priprema:

Isto kao i u prijašnjem receptu, banane prvo treba narezati i zamrznuti te ih izvaditi iz zamrzivača pola sata prije dodavanja drugih sastojaka.

Kad su banane malo omekšale dodajte pola šalice zamrznutog šumskog voća, bademovo mlijeko i vaniliju. Miksajte dok se svi sastojci ne sjedine, prelijte u posudu i stavite natrag u zamrzivač na 15-20 minuta da se sladoled stvrdne.

 

3. Osvježenje od dinje

Sastojci:

  • 3 šalice sjeckane dinje
  • 1/2 žlice limunova soka
  • 1/2 šalice grčkog jogurta
  • 1/2 žlice meda

 

Priprema:

Sjeckanu dinju i limunov sok stavite u blender te ga uključite dok smjesa ne postane glatka. Zatim dodajte jogurt i med pa uključite blender dok se sastojci ne stope.

Smjesu prelijte u kalup za sladoled, ali ostavite malo mjesta na vrhu jer će se sladoled povećati zamrzavanjem. Nakon sat vremena stavite štapiće, a zatim zamrzavajte još barem tri sata.

PRAVA POSLASTICA Usudite li se probati? U Split uskoro stiže sladoled od inćuna

4. Egzotični sladoled od manga i kokosa

Sastojci:

  • pola manga
  • pola banane
  • 2 dl soka od banane ili ananasa
  • 3-4 žlice ruma s okusom kokosa (pina colada)
  • 2 žlice soka limete
  • prstohvat soli 

Priprema: 

Pomiješajte komade oguljenog voća u blenderu sa sokom, solju, rumom i limetinim sokom. Mješavinu izlijte u kalupe za sladolede i stavite u zamrzivač.

Nakon što se počne zaleđivati, nakon dvadesetak minuta, utisnite drvene štapiće i vratite u zamrzivač dok se skroz ne zalede.

 

5. Čokoladna fantazija

Sastojci:

  • 2 jaja i 2 žumanjka
  • 10 dag šećera u prahu
  • 25 dag čokolade za kuhanje
  • 6 dl slatkog vrhnja

Priprema:

Izmiksajte jaja, žumanjke i šećer pa dodajte čokoladu i pola slatkog vrhnja koje ste prethodno otopili na pari. Smjesu zgusnite na pari. Izmiksajte ostatak vrhnja istucite pa umiješajte u ohlađenu čokoladnu smjesu. Stavite u posudice pa u duboko zamrzavanje.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • 10.06.2019.

    obozavsam sladoled evo bas sad papam od lješnjaka ivanilije mmmmm

  • 09.06.2019.

    Pod brojem 4 taman po mom guštu))

  • Liverpool_YNWA 09.06.2019.

    ovaj s rumom je sigurno dobar,jedino treba pojačati dozu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare