To je to što me zanima!

U staklenci pripremite šlag za tortu bez prskanja po kuhinji...

Princip je isti kao kod "miksanja" koktela. Sastojke pomiješajte u staklenci, dobro zavrnite poklopac i snažno tresite oko 45 sekundi dok ne nastane čvrsta masa
Vidi originalni članak

Svježe pripremljen šlag kod kuće ukusniji je i kvalitetniji od onoga u limenci, ali gotovo je nemoguće mikserom istući vrhnje za šlag bez nereda i prskanja po kuhinji. Srećom, postoji jednostavnije i urednije rješenje s istim rezultatom. Potrebna je samo staklenka sa zatvaračem, a postupak je isti kao za "miksanje" koktela.

Sastojci:

  • jedna šalica vrhnja za šlag
  • dvije žlice šećera
  • jedna žlica ekstrakta od vanilije

U videu pogledajte koliko je jednostavno:

Priprema:

  • U staklenci pomiješajte vrhnje za šlag, šećer i ekstrakt od vanilije.
  • Staklenku dobro zatvorite i snažno tresite oko 45 sekundi dok smjesa ne očvrsne.
  • Šlag je spreman za uporabu.
Idi na 24sata

Komentari 18

  • Liverpool_YNWA 18.10.2015.

    samo nek moja miksa.onda imam razloga zbrisat van..

  • Cukrena 18.10.2015.

    Na isti način pripremam pjenicu za kapućino..Uliješ malo hladnog mlijeka i treseš koju minutu dok se ne napravi fina gusta pjenica...Šlag je ipak lakše i brže tući s mikserom..

  • uvela ruža 18.10.2015.

    ak trebaš litru šlaga..bome se natreseš...

Komentiraj...
Vidi sve komentare