To je to što me zanima!

U svemiru otvaraju restoran s Michelinovom zvjezdicom

Neobično iskustvo možete doživjeti u svemirskom brodu Neptune po cijeni od 495.000 dolara (456,276 eura) po osobi. Prvi gosti u restoran će moći krajem 2025. godine
Vidi originalni članak

Koliko daleko ste spremni otputovati za stvarno izvrstan obrok? Što kažete na 30 kilometara iznad razine mora u šestosatnoj avanturi koja će vas odvesti do svemira i natrag? Naime, u petak je kompanija luksuznih svemirskih putovanja SpaceVIP objavila da se udružuje s kuharom Rasmusom Munkom i nudi šestorici neustrašivih putnika priliku da stvore uspomene za cijeli život te budu gosti prvog restorana s Michelinovom zvjezdicom u svemiru 2025. godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Fascinantne snimke iz svemira

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Objava je već bacila pozornost na svemirski turizam i oduševljeni smo zbog toga - napisao je osnivač SpaceVIP-a Roman Chiporukha.

Ovo iskustvo možete i doživjeti u svemirskom brodu Neptune po cijeni od 495.000 dolara (456,276 eura) po osobi. Prva svjetska svemirska letjelica s neutralnom emisijom ugljika bit će lansirana krajem 2025. godine, a poletjet će iz svemirskog centra Kennedy na Floridi.

Prema priopćenju za javnost, let će trajati ukupno oko šest sati, a odvijat će se u kapsuli pod tlakom koju u nebo podiže stratosferski svemirski balon. Dok su na brodu, sudionici će imati pristup Wi-Fi-ju i moći će uživo prenositi cijelo iskustvo prijateljima i obitelji na zemlji.

Nakon što je 2021. kupio tri kapsule od tvrtke Space Perspective na Floridi, Chiporukha kaže da SpaceVIP razvija partnerstva s umjetnicima koji će uzdignuti ljudsku svijest kroz svemirska putovanja.

VELIKO POSTIGNUĆE FOTO Japanci poslali prvu sliku s površine Mjeseca, snimio je rover veličine teniske loptice

- Pokretanjem ovih letova moći ćemo ih učiniti dostupnima većem broju ljudi. U 1920-ima je karta za prekooceanski let bila preskupa i dostupna samo eliti, međutim, s napretkom tehnologije i rastom zrakoplovne industrije, putovanje zrakoplovom s vremenom je postalo pristupačnije. Ovo je tek početak privatnog svemirskog putovanja, tako da apsolutno vidimo da i to ide u istom smjeru - dodao je.

Poznat po svom izuzetno impresivnom restoranu, kuhar Rasmus Munk iza sebe ima dvije Michelinove zvjezdice, a njegov restoran u Kopenhagenu rangiran je među pet najboljih restorana na svijetu.

- Započeli smo naš razgovor s kuharom Rasmusom prošle jeseni i brzo je postalo jasno da smo usklađeni što se tiče pristupa ovom iskustvu - rekao je Chiporukha.

Specifičnosti oko jelovnika i načina na koji će obrok biti poslužen je "sljedeća faza" procesa planiranja ekspedicije, no jela će biti nadahnuta istraživanjem svemira tijekom posljednjih 60 godina ljudske povijesti i njegovim utjecajem na društvo, rekao je Chiporukha.

U međuvremenu, Chiporukha kaže da je SpaceVIP već imao desetak ljudi koji su izrazili interes za ovim doživljajem i očekuje da će osigurati mjesta za svih šest putnika prije očekivanog.

'NEVJEROJATAN DAN' Starship izgubljen pri povratku na Zemlju nakon što je odradio veći dio leta. Stižu čestitke....

- Veličanstvenost gledanja izlaska sunca iznad našeg planeta stavlja u fokus duboko razumijevanje da kolektivno imamo jedan dom, osjećaj koji nijedno drugo ljudsko iskustvo ne može izazvati na tako emocionalnoj dubini - rekao je Chiporukha, piše Forbes.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • lily A 20.03.2024.

    Kad cemo na party

  • mars7 20.03.2024.

    to nam je buducnost svemirski turizam hoteli u orbiti gradovi na mjesecu

  • Kokolo Moj 20.03.2024.

    Ako budu imali sreće pa se ne razleti u atome raketa i oni u njoj . . .

Komentiraj...
Vidi sve komentare