To je to što me zanima!

U tijeku je hvarski lov na lignje, fešta od dobre spize i zabave

Cijeli Hvar uživa u lovu na lignje, a trenutnu prvu poziciju drži ekipa Alka, no drugi natjecatelji imat će priliku za popravak večeras kao i uživati u svim lignja-delicijama
Vidi originalni članak

Jučerašnji prvi dan hvarskog natjecanja u lovu na lignje Peškafondo Gariful Hvar 2012. počeo je burno. Pobjedu u sinoćnjem natjecanju odnijela je ekipa Alkara s ulovom od 1,60 kilograma ili sedam liganja. 

- Ješka je najbitnija, a ova je naša imitirala giru. Sivkaste boje, malo prema bijelom. Lignja je očito voli, zakačilo se na nju sedam lakih komada. Nisu baš nešto obilate, ove su godine nešto manje. Posebice u usporedbi s lanjskom. Tu, baš na Hvaru je prošle godine pala jedna kapitalka od 1,20 kila” - pohvalio se dvojac Alkara. 

Koliko je ovo natjecanje popularno potvrđuje i činjenica da su se prijavile ekipe iz susjedne Crne Gore i Srbije. Natjecatelji su u moru kod Paklenih otoka ulovili gotovo pet kilograma liganja, nakon čega su uživali u tradicionalnim hvarskim receptima koje je pripremilo 15 kuhara. Priliku za popravak imaju već večeras. 

Sve posjetitelje danas iza 13 sati ispred Gradske Loggie očekuje kulinarski show i najbolja jela od liganja. Navečer, nakon što se ekipe vrate iz lova na lignje slijedi vaganje i proglašenje pobjednika te humanitarni koncert za osmogodišnjeg Tina iz Jelse koji boluje od raka. Ovogodišnji Peškafondo organizira Grada Hvara, Turistička zajednica Hvar, Hrvatska interesna udruga ugostitelja, restoran Gariful i udruge "Dica s pjace", a traje od 4. do 6. listopada.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare